鏗鏘集fact check: 831無死人!3名失蹤已查明!

351 回覆
593 Like 82 Dislike
咁嘅時勢想和理非玩輿論戰仲係咁喺度玩fake news,班on9都唔知有無腦,仲要fake嘅大部分都係自己友。影響到對香港內嘅公信力都無咁緊要,如果fake news傳咗出去,影響到對外國嘅公信力就出曬事
活係自己世界入面
盲相冇真憑實據既消息
看圖作故事 信到十足十
繼續糾結係太子 林鄭笑到仆街
CCTV

大家係咪太輕易信黑警呢?
鏗鏘集收咗幾錢?
妖一早講左要認真face check 唔係阿豬阿狗講你就信。呢啲野咁大單記者一定會查,如果真係死左人全港頭版A1啦。
以正視聽
太子831無事
咁8月頭新屋嶺個咋點
太多傳謠 之前已經比隻死仆街狗 Andy Chan撚
點知嗰10個都係真傷者?黑警最鐘意喬裝成示威者
11:18到油麻地治理傷者, 11點半太子數到10個,fact check?
注意!開始有831無死人既post推緊上黎!

真相一定要查明!唔可以就咁停止!

繼續煲大831太子站事件!
push
點解冇人去附近偷拍
24小時內 11人死亡 9宗死亡報導,點解冇人講?
https://lih.kg/1548990
如果死人但冇送院呢?
著黃色雨衣果位義士 跳樓自殺單野
香港傳媒 已經煲到全世界知道

如果真係有警察輪姦 殺人 仲唔拆左個宇宙咩
我唔信,立即公開cctv等公眾點番人頭我就信!
證據呢?
怎樣可以追查:

/吐白泡的市民/
/「醒呀! 唔好瞓!」的市民/
/連背囊,被壓脖子而昏迷的巿民/
/被2個速龍按下而沒有知覺的市民/

是誰?(是否相同的人?)
下落?
傷勢?傷殘?
😰😰😰😰😰

[認真] 既然要國際支援,點解唔講出嚟?
https://lih.kg/1546622

唔知有冇用,但我覺得要向外國講出我地嘅要求同現況,有冇可能係星期日試吓?[/quote]
11:18救護到油麻地治理傷者, 11點半太子數到10個,點fact check?
咁究竟係點撚錯數呀?定係點呀?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞