鏗鏘集fact check: 831無死人!3名失蹤已查明!

351 回覆
593 Like 82 Dislike
推!!!
油麻地三個唔係太子個十個呀
停哂車數到10個 邊會去到油麻地送上白車
Push
朋友第一手醫護消息
當晚的確只有三名示威傷者送去廣華醫院。
都係濫暴
[警世][最終文宣] 喚醒對中共既不信任 聯合世界圍堵#Chinazi
https://lih.kg/1548891

咁你咁講宜家圍太子站交cctv做乜?
要求直接訪問個三個傷者啦屌 依家俾人踢爆實話乜事都無送到醫院
除左公開CCTV乜野都唔會信
見唔到個男仔我係唔撚信
1. 鏗鏘集記者有冇接觸過送去廣華嗰3個傷者?證實就係被捕嘅其中3個?

2. 如果送去廣華係被捕示威者,係咪有警察同去醫院?

3. 既然嗰3個入院時清醒,咁即係5係傷到流血不上,嘔晒白泡嗰批啦

4. 消防所謂「接報有人打架受傷」,邊個報?警察聲稱?定傷者自稱?

5. 消防尋(定前)日仲寧願公開承認出錯「呢d數好多時有出入」,而唔係核對當晚救護車載人送院紀錄,會唔會怪左d?

6. 同理,警方拘捕左10人,當中7人由荔枝角站送院,另3人由太子站送院,咁簡單嘅數會出錯?
太子點會冇啦啦封站2日? D人其他站點搞,第二朝可以開返站,點會得831要封站?仲要D救護車standby晒係太子站反而要兜去其他站先送D傷者走?

交哂所有太子、油麻地個D CCTV先會有人信有冇人死左❗️❗️❗️❗️❗️
香港政府又一個大話冚另一個大話...
明顯op鳩up
[警世][最終文宣] 喚醒對中共既不信任 聯合世界圍堵#Chinazi
https://lih.kg/1548891

巴打是咪誤會咗
似係講緊有手足被當場打死,所以始終冇去過醫院喎
還大家清白,請公開cctv
相信港台.
想問有冇消息自從612後
至今有冇d傷重不治?
有冇统計過有幾多手足失左蹤?
想講好耐 。。。起初點算有十個傷者,即係死左既沒提過
都係果句,比cctv
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞