(警世)祟拜日本人前記得FC

441 回覆
1066 Like 144 Dislike
WHAT!?幸福科學,呢個教....
睇下幾年前既清水富美加
最應該警惕就係呢樣嘢
韓國同中國就係人辦,反而日本冇咁嚴重
其實嗰啲乜乜用「民族」字頭嘅嘢就要警惕
日本兵真係不了,幾冇歷史常識先會支持日本皇軍。
邪教也不了,佢地既罪孽同共產黨不遑多讓。
Focus 返落歐美力量啦。
利申, 太爺係比日本軍打死。
你講嘅嘢好啱未戒甩大中華史觀嘅連登仔睇
想上位互相利用唔係問題
但係要真係幫到我地cause, mutually beneficial先得
叫人fc 自己就同人講無辦法完全fc
你咁樣係咪即係無責任抹黑?兩句FB msg代表到啲咩?
話人係極右 證據呢????
垃圾樓主屌你老母
好藍屍
我指樓主
pish
推呀屌好撚驚
幸福教之前喺日本出曬事我地唔可以同佢拉上關係
FC 唔提供source
冇嘢呀?
要source睇佢個twitter啦,右得好緊要,仲會話係“我嘅日本”,香港人有幾愛香港都唔會話係我嘅香港掛?仲要日本係個好講究言語入面含義嘅民族

錄音嗰啲就無啦,add多啲在日香港人睇吓佢哋點講,比想像中多好多人真係識佢或隔一層識佢
信唔信手足講嘢就自行判斷喇

同埋其實無話真係割佢,係點都要留意返佢係有可疑位,而我都相信今後會有唔少呢啲睇準香港機會而想得到利益嘅人,希望大家唔好見外國人開聲就完全咁信哂先

而佢,就因為一句質疑就割咗個多年嚟一路都有發聲做嘢嘅手足,佢咁係行出嚟發聲嘅人應有氣量?
佢有佢做無問題,係無必要捧佢捧到咁

都係嗰句,一個極度愛日本嘅人,竟然話會為香港死,又喺咁嚴肅嘅記者會笑
保持有限度距離會好啲
咁樣叫極端右翼,
同成日講日本軍國主義復辟嗰啲廢老有咩分別
Push
問題日本啲左膠唔撚理你
有右派幫你咪幾好
人地想支那死想趁香港哩個機會共同對抗唔好咩
果啲想中日和好果啲日本撚屌彩你都有味啦
或許我地互相利用緊
唔割但多加留意
日本從來都右派,排外
我都好有同感!
有同佢講過嘢,覺得佢思維有d奇怪。所以都保持距離。

大家或者可以睇佢在fb嘅言論,自我判斷一下此人是否可信。

講真,咁多外國朋友聲援香港呢個運動,無一個好似佢咁,借個運動你出自己個名,每次有人報導佢都叫人買嚟睇,好開心咁。

反送中呢個運動,個人而言唔想俾佢騎劫呢個運動亦都唔希望因為佢而令我哋有咩口實同埋俾佢唔小心搞散我哋。
另外佢對釣魚台睇法、唔支持佢在反送中時的回應等,都好唔大體。無禮貌。

7月6日在東京搞嘅遊行,叫埋維吾爾族人出來,令成個所謂為香港搞嘅遊行不倫不類,亦因此在東京出嚟嘅香港人越來越少。

佢直澄在自己fb講出口,話自己mental有問題,接受不了anti言論,又話好鐘意cutter, 仲用不客氣嘅日文叫日人出嚟幫手⋯⋯(上圖紅圈)

講真,對於平野呢個人不願致評,只希望大家唔好因爲有人肯出真名(?)嚟撐以為佢一定係好人。
正常日本人通常都唔會咁做。
唔知佢由乜途徑令到佢可以參加到民間記者會,但正常諗吓,有冇人會話,「我好愛某一個地方所以我以為呢個地方而死」?

而下圖係無連登嘅朋友托我轉載。
記者會中話會撐港人,有個女仔叫佢唔好用笑笑口@Twitter 就俾佢即刻block咗。佢對港人嘅支持唔知去咗邊.....
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞