(警世)祟拜日本人前記得FC

441 回覆
1066 Like 144 Dislike
敵人嘅敵人就係朋友
左派有乜問題
推 條友同林鄭一樣 記者會講831佢笑到四萬咁口
其實有幾奇,嗰時亞洲得日本同泰國唔係殖民地,你驚唔驚?
認真問其實日本人普遍點睇靖國神社點解差唔多個個日本首相都要去參拜係得極右先會care、其他人都係睇經濟政策etc所以要參拜箍極右票定係普通人都支持?
佢本人的確係愛國右翼
睇佢舊tweets就知
佢有定期探訪日本老兵同去靖國神社侍奉
係咪去都極右就唔知喇
唔識日文點FC

Don't speak Japanese at all. How do I FC?
Soko好慘
無咩人提
督算係希特拉再世 只要係支持我地 都係同路人
日本左派=奶共狗,共諜
其實我覺得佢係呢場運動突然冒出都好奇怪
Rie,架佬(sorry真係唔記得叫咩名,you tuber )等等運動前都有聽過佢地名講佢地真心鐘意香港係香港做緊乜之類。
聽講平野係平面和服model本身唔出名。
而且點解可以咁全心全力為香港?
可能我見識少但我name唔到其他國家有呢種人⋯
當然人地心入面諗乜我地永遠都唔會知

只係巴打講得好岩,政黨呢啲野真係要睇清楚
就如上次日本涉谷個單遊行
正常遊行集會要一個月前申請但佢一日就搞掂
(因為有諗過做搞手但趕唔切所以先知)
原來日本警察都怕左佢地所以冇屌到佢地冇申請
仲要原來係極右翼黎而且當日仲拎埋沖繩問題黎講
好多人參加左
之後好多日本人留言話點解香港人會群埋呢啲右翼分子

唔係抹黑但真係小心被利用,錯一步都可以影響成場運動。

大家鐘意負皮我就隨便不過唔該唔好見到架妹就盲撐
認真,留意過d日本人討論反送中,除左新聞之外,都係從周庭或者其他在日香港人/在港日本人嘅twitter接收信息多,呢位日本小姐個名真係無見有人提起過,的確會質疑佢係咪真係有效宣傳到

另外都唔少日本人擔心周庭俾d奇奇怪怪的人/政黨利用,例如今次無啦啦有個幸福科學黨走出黎真係瀨哂野,就算唔割平野鈴子都好,呢個幸福科學黨無論如何都一定要割蓆
用中國人史觀睇日本人史觀已經有問題

其實由古至近既亞洲史,日本既研究都係先驅
大把普通人拜啦

首先要知道日本神道係萬物皆為神
一花一草一石都可以成為神靈

而靖國神社係自明治維新開始為國捐軀嘅都會成為神靈去供奉,根本唔係淨係二戰軍人

你要外國關注幫忙
不能國家關係/史觀0分
屌你SEALDs係左翼共諜呀右你老母
(警世)祟拜日本人前記得FC
https://lih.kg/1546305
人地澄清咗啦 樓主
any source?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞