(警世)祟拜日本人前記得FC

441 回覆
1066 Like 144 Dislike
Sor錯左
我冇話平野小姐係左定右
但只係想帶出上次都係冇帶眼識人既後果
小心小心
手上有得用既牌點解唔用,就算佢極右,都對我地有作用,理得佢係想係日本本土彈起定點。
搞掂自己先啦
日本太強 泰國太巧 中國太大
但最奇怪都係佢明明之前都係老兵呀日本國內野等等都冇乜講國際野
(可能我miss左啦)
點解突然咁關心同冒出+為香港仆心仆命呢?
全世界都冇其他呢D人…
都係個句人地背後有咩動機係冇可能FC到所以只係純意見
有d野
泰國一開波都係軸心國

贏咗日俄戰爭日本本成二戰主角之一係歷史必然
已經唔會再有日本皇軍
你諗下日本人對政治冷感到
覺得好慶幸港豬仲有人為社會企出來示威

日本人最多就反對下起核電站咁
借我地過橋渣
用嚟鞏固佢哋自己係日本嘅影響力同勢力
香港一冧臺灣沖繩就裏應外合成個第一島鏈極速冧檔㗎啦
我哋都要警剔,唔好咁易俾人利用!
真係好多人參拜
對於日本人黎講 果到係祭祀自明治以來係大小戰役為國捐軀嘅士兵
李登輝個細佬定阿哥都係靖國神社入面
8月果陣有傳過宮內廳婉拒咗靖國神社邀請上皇參拜靖國神社(今年係靖國神社御鎮座150周年)
我見當時網絡大部分日本人都認為上皇唔去係正常
因為政教分離同入面有甲級戰犯 事後宮內廳澄清咗無邀請過
而且靖國神社現任宮司係一個極右嘅人
曾經講過明仁天皇同德仁天皇唔去參拜靖國神社摧毀緊靖國神社
事實上天皇由合祀咗甲級戰犯後 裕仁天皇再無參拜過靖國神社
你地唔識日本政治版圖,就唔好咁深入
唔知就唔出聲最好,水就由佢抽
多一個唔算fd嘅朋友,好過多一個朋友
分化post
好彩
哎呀! 中咗招㖭! 真係防人之心不可無
真係唔好同日本邪教同極右佢哋扯上關係
民間記招快快搞清楚, 如屬實就真係要即公開割𥱊澄清.
理性小小
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞