依家重覆緊雨傘時既錯誤

1749 回覆
4948 Like 48 Dislike
推!
都唔好跟太貼 雖然好似有真人就哩件事發表宣言
但總係覺得資料都好似唔夠
NO FAKE NEWS
大家企好返個隊形
Push
Long push lihkg
其實唔使整fakenews狗鐵一日唔比cctv一日都證明唔到冇死人 我地只要假設有人死左再比壓力狗鐵就得
照你咁講法 大家做法不完美可接受
但我諗唔到咩方法可以熄火喎
尋日我望住“突發 831手足走咗”個正負皮比率
差唔多由300:50去到今日嘅1500:100
到宜家為止個正皮依然繼續升升升
推 好多傻西
巴打辛苦晒
加油 唔該晒你
除咗撲火之外都希望大家share 前諗諗先再share
咁少啲火頭, 要撲都易啲

太子我都覺得好有問題
成件事太多疑點
唉...除咗民事係咪無可能拎到cctv footage
或者根本係我哋講嘅嘢太冇營養
all guessing
而家中共用拖既策略
活係自己世界入面
盲相冇真憑實據既消息
看圖作故事 信到十足十
繼續糾結係太子 林鄭笑到仆街

又係有證有據嘅唔講
冇證冇據嘅又就開十幾個post(明明一個都夠數)
上次鑊FAKE NEWS插左CNN一刀, 仲要比紅媒係咁唱
各位關注民主自由的朋友:

我們是一群來自香港的示威者。
由六月初至今,反對[送中惡法]抗爭開始至今,已踏入第三個月。
過百萬位香港人多次以和平、理性、非暴力方式向政府表達我們的五個訴求。
更有7名義士的不惜犧牲自己,以死相諫,試圖喚醒當權者僅餘的良知。
可惜,在中國共產黨全面控制下的香港區政府堅拒回應市民的訴求,更借助香港警察的軍事力量,歪曲事實的假消息,無形的白色恐怖,意圖消滅所有示威者。

我們在此向獨裁政權表明,如此卑劣性之手段絕對無法令香港人退縮或認輸,直至答應廣大市民的五個訴求。

一、徹底撤回逃犯條例修訂
二、收回至今所有反送中抗爭之暴動定性
三、撤銷所有反送中抗爭者之控罪
四、成立獨立調查委員會,徹底追究警察濫暴
五、以行政命令解散立法會,立即實行真正的雙普選

香港當前面對的已經不只[送中惡法]的政治問題。

執法:
721元朗事件,831太子事件,刻意暴力攻擊示威者,濫捕。
警權之大,前所未見,己達至軍政府統治下的戒嚴狀態。

司法:
為達到中共維穩目標,公然遣背法律公平公正的原則。
不斷政治檢控示威者/區議員/立法會議員。

行政:
放仼警方使用過份武力,更加直接表明支持。
散播白色恐怖,打壓一齊反對聲音。

人道:
凌辱及暴力對待被捕人未,包括性暴力。
故意攻擊救援人員,阻止救援人員為傷者進行急救。

中共勢力已全面入侵香港,徹底違反《中英聯合聲明》所承諾的一國兩制。
解決當前的政治問題已不能令千瘡百孔的香港重回正軌,我們必須重新建設整個政府體制,實現民選政府。

為對抗如此醜惡的政權,香港人經歷了無數血與汗的洗禮,然而面前的高牆已非我們可以獨自打破。
所以,我們在在呼籲各支持民主自由的國家/組織/市民積極介入,以不同的方式協助香港對抗極權國家,或制裁支持極權的人士。

包括:
凍結個別人士在國外的資產,以經濟方式懲罰
禁止個別人士及其親屬入境,以外交方式懲罪
派員協助香港人籌組新民選政府
給予政治庇護/公民身份

不自由,毋寧死。香港人定必採取一切可行手段,使香港邁進成為民主、自由、公義的社會。
以上參考過往的宣言

唔知有冇用,但我覺得要向外國講出我地嘅要求同現況,有冇可能係星期日試吓?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞