依家重覆緊雨傘時既錯誤

1749 回覆
4948 Like 48 Dislike
慎防假新聞
推走晒啲膠post?
哩樣都好重要
fake news 連自己友都fake 埋
傳打新聞真係可能會整輸自己
push
全港連儂牆要人,文宣要人!

8/9 美領事館

衛城長久戰,全民都抗爭;
拖垮邪惡、打倒腐敗;

每日任務:
1. 抵制支持「邪惡」「無良」的商店,例如cctvb廣告、黨鐵商埸、黑社會、打壓員工的店鋪,減少淘寶、減少八達通
2. 安全情況下跳閘,免費搭港鐵
3. 夜晚十點吶喊!!!
4. 做運動,身體健康,鬥長命
4. 每日一個post,社交媒體戰(Twitter, IG, Facebook, Reddit) #HongKongProtest
#FreeHongKong #HongKongProtests #Chinazi
Twitter 共識頻道 https://t.me/twittermansyunzou
5. 不要說推,試著copy and paste呢段嘢
6. 保持獨立思考,分析能力level up,抵抗fake news/ rumour

每星期任務:
1. 罷買Bye Buy Day:星期日、星期五(唔買非必需品)
2. 做孝子救港,關心下老母老豆老人家,自己老母自己救
3. 去連儂牆貼3張文宣

每月任務:
1. 出糧換美金、買美股
2. MPF都買美股
3. 搵多幾個人參與
或者做唔足,但我會堅持到尾,Best effort,你呢?
Version 2019.09.06
大家睇清楚所有po先推,最好自己揾一揾資料,係咁炒車就冇人信我地。
講得岩
最近勁多太子死人post
但其實又係姨媽姑姐朋友個朋友聽返黎既
根本冇得俾大家一齊fact check
集中火力要議員同律師幫手叫黨鐵交cctv啦
再咁傳落去但又冇得証實 根本冇意思
Push
所以而家以攞到太子cctv記錄優先
人之常情
如果搶到 大把黑警嘅痛腳
但如果係對家作fake news跣我地要點拆
大家要表明自己係有獨立思考、有批判能力,唔係廢佬廢中所講嘅被洗腦同弱智,就要堅決同fake news 説「不」
當解釋唔到,就一路轉移大家視線
繼續陰謀論,沒完沒了
真心非常同意 唔明d所謂fc既消息係連登都傳得咁快
果D成日話已FC嘅料睇見就煩 而家就好似改用陰謀論(FC唔到 / 求炒車 etc)
回吓帶先

[基本功] 教大家咩叫 FACT CHECK
https://lihkg.com/thread/1357480/page/1
推推下啲人就信 真係好撚無奈
實會有害群之馬
謠言止於智者
呢個未查證到...
只可以當係其中一個傳言...
黨鐵 cctv 真係最緊要既證據
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞