【大台】「反自動當選運動」成功逼走大學區素人任嘉兒

685 回覆
704 Like 12 Dislike

傳咗咁耐終於有料
反自動同歐頌賢快啲收皮啦
玩埋政治迫害
民主動力區選協調人趙家賢fb爆料
推 大家都要見到
救救護士姐姐
打倒反自動惡勢力
核彈
譚香文又拍拍手走左去
https://www.facebook.com/888618414564428/posts/2407857202640534/

「反自動當選運動」所屬區已全數完成協調

當日成立「反自動當選運動」的初衷只係喚起市民關注,唔好希望俾建制派自動當選。結果係廣大市民的努力下,目前已經好成功,除咗部份鄉郊區外,基本上已經填滿、甚至出現撞區的情況。係目前各個平台都努力派人的情況下,出現撞區實在所難免。

基於「反自動當選運動」與各個不同平台互不從屬的平等情況下,我們無權、亦無意協調誰人出選,又或是強求我們名下的成員必然出選。我們作為其中一個平台,我們一直與其他選舉平台﹙如連登﹚保持聯繫,力圖避免撞區。當然,有部份選區因為溝通問題,而出現撞區,我們亦只能盡力安排見面協調。但協調能否順利,往往視乎有意參選者雙方的決定,作為平台角色始終受到法例限制,在協調過程中充其量只能提供建議,退與不退真係好視乎有意參選者的決定。

所以,我們一直以來避免主動攻擊任何平台或人士,希望大家本着對抗建制派的初衷,在和平的情況下完成協調工作。目前「反自動當選運動」所負責區域,已經全數解決有關協調問題。至於早前出現撞區的區域,我們的參選人或主動停止工作,或選擇退出本組織。這意味本運動的協調工作已經全數完成,我們亦衷心希望其他平台及團隊能儘快解決撞區問題,並放下彼此成見,勿自亂陣腳,全力為11月底硬仗準備。

希望11月24日區議會選舉後,各區均由民主派議員,同市民相見。

香港人加油!

(有關早前撞區最終結果)
鳳凰:鄭詩陶已於八月開始停止地區服務
曉麗:張隆於8月25日宣布辭任曉麗社區幹事
寶馬山、盛福、大學三區成員已退出「反自動當選運動」
其實反自動當選係咪鬼嚟
大家投票前真係擘大眼睇清楚
素人又好政黨又好
唔好比d奶共狗扮中立扮本土介票
譚香文食撚屎
歐頌賢根本 陳捷貴 B隊! 真建制!

雖然9秒9刪左, 大家自己睇圖
建制歐頌賢利用完反自動當選, 趕左 Camille 走, 終於露出狐狸尾巴

唔好刪, 刪一留十, 再通知各大傳媒!

PS: 我覺得係陳捷貴 Stephen Chan 個 admin 用錯 account 講加油, 所以刪都刪唔切, 根本一 team 人!

香港大學選區現任建制派區議員陳捷貴竟然叫區小姐加油
原定今晚佢自己話會開街站,結果放街坊飛機令熱情等候嘅街坊失望
Push
咁快已經見到血債票償有幾荒謬
資源多, 名氣大既人話事
你同佢爭拗, 就係關鍵時刻內耗
而佢地呢d為左個席位既撚屌 絕對唔介意同你浪費時間玩
真係仆街黎
內耗都忍到

隻歐ET擺明係鬼都夾硬比泛民大台谷到搶左個位

證明大台根本連民主同建制都唔再理

一定唔可以再比譚香文響區會生存
認同,屌 根本無得揀,一票不投民建聯
推到任嘉兒出番黎選
呢條八婆搞反自動當選組織根本為咗私利食人血饅頭
而家護士姐姐又潛晒水唔出聲唔該你早D決定係咪出返嚟定你堅持退等其他有意服務呢區嘅的朋友盡快落區,現在距離10月提名期已經唔多
好似有風話護士姐姐著手緊準備回應

不過今日有更加大嘅事要香港人參與
我哋俾多少少時間護士姐姐
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞