記得要拎返保釋金!!!!!!!!

283 回覆
1387 Like 3 Dislike
記得冇事之後一定要追返保釋金!!!!!!!!
六月之後拉左千幾個人,佢收收埋埋好多保釋金,如果佢決定唔告你記得要拎返!!!!!!!判左告唔入既都可以拎返!!!!!!!!

細個貪玩比人拉過,冇事之後佢冇主動還返比我,之後自己去追佢話冇!!!!!!!!!

詳細程序希望有法律jj補充
自己都唔係好識,剩係知當年佢冇比返我
[行動post] 肯入黎睇9.7點樣揸機場輸精管未 | LIHKG
https://lihkg.com/thread/1535579/page/1

6月9撤回同9月4撤回分別係邊呀?
分別在於:

殉港手足:
梁凌杰先生(35歲) - 15/6/2019
盧曉欣小姐(21歲) - 30/6/2019
Zhita Wu(29歲) - 30/6/2019
麥小姐(28歲) - 3/7/2019
梅先生(32歲) - 5/7/2019
范先生(26歲) - 22/7/2019
Calvin 郭先生(25歲) - 27/8/2019
姬先生(16歲) - 2/9/2019
何小姐(27歲) - 4/9/2019
9人離世

還有:
4隻眼
2次地鐵恐襲
2人被刀手斬至重傷
超過100人被檢控
超過1000人被捕
受傷, 逃亡不計其數

淨係計以上的分別, 已經好明顯。
還有整個警隊及制度的不公義已暴露。

五大訴求,缺一不可!
光復香港,時代革命!

《願榮光歸香港》
https://youtu.be/y7yRDOLCy4Y
希望有犬隻賭大左落格😏
幫推, 唔好飲俾班仆街
推,攞返捐左佢好過益狗
唔好比佢唔聲唔聲拎你錢呀
佢拎住買裝打你手足架!!!!!!!!!!
希望有法律jj講下保釋金既程序
有冇話追訴期幾耐個啲?
咩叫冇左,可以搞大佢,要簽收架嘛
有冇話追訴期幾耐?因為個時都隔左兩年先醒起自己去問
但佢就一定冇主動搵過我話比返
保釋金本來就係你既,黑警只可以係你著草或者無按時報到既情況下沒收,你當係擔保咁,所以法律上如果你無breach任何一條保釋既condition,佢唔可以唔俾返你
我個單已經過左十年以上仲有得追?
你仲有冇保釋個陣交錢既收據
小心班仆街又拎咗過大海呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞