記得要拎返保釋金!!!!!!!!

283 回覆
1387 Like 3 Dislike
坐完先攞得, 咁一年半載張單唔見左係咪會追唔返?
但照計你返去報到(最後果次)果陣係收你張保釋紙再比埋保釋金你走架喎
最尾果次報到係你阿媽陪你去?
未坐過答你唔到
個時我係差館留左一晚第二日老母保釋
跟住每晚守宵禁等上庭判保護令
再detail真係唔記得十年前既事
唔記得係宵禁定上庭先了
只係好肯定隔兩年屋企財困老母先醒起呢舊錢話去拎返但拎唔到,岩先問佢差佬個時點講佢都唔記得喇
push
記得以前有單新聞
就係有黑警偷偷地袋左d保釋金,袋左好撚多先比人發現
法律知識 人人要識
如果果到係唔少錢既,你試下問下律師,又或者搵日再去多次問睇下得唔得
可能撞正D阿SIR唔做野耍你走,冇方法下都要試試
好少錢幾百蚊,學生衰貪玩唔會收好多啦
但我見有巴打話追溯期六年,我過左啦

法律面前窮人含撚邊有錢搵律師丫
灣仔警署一警長涉嫌偷取60名疑犯共107萬元保釋金後,續保的女疑犯被警方要求不要提出警方收取她的4張銀行提款卡事宜,又將原有的5500元保釋金證明書沒收,改發一張自簽100元的擔保紙,但卻未有退還有關保款;該名捲入商業糾紛案的女子向執業大律師梁思豪尋求協助下,正式入稟小額錢債審裁處,向警務處處長追討保釋金5500元,司法機構已將案定於7月14日提訊。
https://std.stheadline.com/instant/articles/detail/157371/即時-香港-女疑犯入稟小額處-向-一哥-追討5500保釋金
收收埋埋食哂啲錢,正仆街
仲未計冇比人發現個啲
平時唔聲唔聲袋唔少
六月到而家拉左千幾人,今次仲唔fatfat?
記得拎返
----------------------------------------------------------------------------
太子CCTV最快星期6會被刪除
我地要有一次大集氣出太子 制造輿論壓力
將831死人嘅概念植入市民心中
令全港市民聚焦落黨鐵 迫佢交831嘅CCTV
絕對唔係要依兩日咁得幾十人圍太子警署咁
一定要上千人
實行將太子站鋪滿白色鮮花

若然屬實 聽日就係手足頭七
依家號召各位巴打
聽日9月6號1930集氣千人太子站獻花
見字嘅巴打幫手spread出去 一個人真係推唔起
----------------------------------------------------------------------------
【831】9月6號1930集氣千人太子站獻花行動post
https://lih.kg/1544326
push
拎咗去賭
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞