[細思極恐]太巧合的奇怪新聞!

390 回覆
436 Like 16 Dislike
唔係就係話佢父母有份虐待或者容許神棍道士虐待咩?
道具組好低質,穿哂崩。有理由編劇刻意靠害popo
如果有關連的話 會唔會好大機會同新屋嶺有關

不過可以點做去查證依啲案
Push 滅魔警棍
[緊急] 尋人! 求太子站內出現既人!! 得返兩日咋!! 831
https://lih.kg/1542302
我家族真係有個相熟道士
由我阿嬤果代識落黎
有咩決定性大事(改名,入伙,紅白事)
都問佢意見
對呢啲叫有少少認識
未聽過搵「棍」做法器, 只有桃木劍、扇、肚兜、繩...
驅鬼唔係靠物理攻擊, 講法力, 同埋要避免傷到事主
用棍嚟做乜, 好奇怪
幕後點解要包裝到鬼神之說,就係想少人睇新聞
好可疑
push
點解個故事咁古怪,因為Popo 知道女死者家人迷信,有玩開依啲神怪嘢囉。打死咗人咪作個故仔屈死者家人囉,咁POPO可以甩身
滅魔棍
死警犬殺咗人仲要醜化示威者係魔鬼,我屌你老母落地獄啦
疑似替死鬼
自稱「道士」的49歲註冊中醫師在村屋寓所內,涉嫌謀殺一名21歲女子,案件昨在觀塘裁判法院提堂。中醫師被控一項謀殺罪,暫毋須答辯,還押至10月30日再訊。據知中醫師與死者及死者父母同住,他案發前曾與死者爭執。
假就一定係

咁啱睇東張西望有講佢啲符用google搵到嘅結果第一個

可以排除係佢地唔係用百度嘅大陸哩

同埋啲符用printer整又未甩色都係新整

真係臨急臨忙搵間屋作故仔 個style同記招啲大話好似
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞