[細思極恐]太巧合的奇怪新聞!

390 回覆
436 Like 16 Dislike
點解會咁巧合又係因棍而死?
時間 年紀 死因會唔會都太巧合?

https://s.nextmedia.com/realtime/a.php?i=20190904&s=10829391&a=60007518

西貢一間門窗貼滿「道符」的村屋周一晚發生謀殺案,21歲姓吳女子被家人發現倒斃床上,全身都有瘀傷。警方懷疑事主生前曾長期遭人以一支「滅魔棍」不恰當對待,拘捕4人,包括吳女的父母(50歲)、姓張道士(49歲)及其女徒弟(29歲)。今早9時45分,十多名警員押同相信是張姓道士的疑犯返回現場,先入屋搜證,再走到附近垃圾站查看,逗留片刻,然後返回屋內。

據了解,吳女無業,有學習障礙,生前與父母同住龍尾村一幢三層高村屋,吳父為商人,年多前租住上址,一次找人看風水時,結識姓張道士,有人聲稱可協助轉運,吳父相信對方,並招呼對方及其女徒弟到其家居住;有人入住後,在村屋所有門窗都貼上道符,甚至吳父的座駕大銀幕也貼有符紙。

【15:00】下午2時半,警員押來另一名疑犯,相信是死者父親;15分鐘後,道士完成重組案情,由警員押走。

【14:55】警方暫控一名49歲男子一項謀殺罪,今日下午在觀塘裁判法院提堂

(真緊急)見字幫手copy廣傳 星期五1930集氣千人太子站獻花

煲大個輿論

生要見人 死要見屍
生要見人
死要見屍
應該係呢家人唔收掩口費
而家成家人俾人滅聲
21歲姓吳女子被家人發現倒斃床上,全身都有瘀傷。警方懷疑事主生前曾長期遭人以一支「滅魔棍」不恰當對待。

呢到已經好奇怪
全身有傷 因為長期遭人以一支「滅魔棍」不恰當對待
咁屋企人平時睇唔到啲傷嘅咩
個家庭結構都奇怪
不過好似會驗到新傷定舊傷?
如果陰謀論啲諗
買通埋驗屍個邊
6月9撤回同9月4撤回分別係邊呀?
分別在於:

殉港手足:
熊家俊先生(25歲) - 15/12/2017
梁凌杰先生(35歲) - 15/6/2019
盧曉欣小姐(21歲) - 30/6/2019
Zhita Wu(29歲) - 30/6/2019
麥小姐(28歲) - 3/7/2019
梅先生(32歲) - 5/7/2019
范先生(26歲) - 22/7/2019
Calvin 郭先生(25歲) - 27/8/2019
姬先生(16歲) - 2/9/2019
粉嶺女生 - 4/9/2019
9人離世

還有:
3隻眼
2次地鐵恐襲
2人被刀手斬至重傷
超過100人被檢控
超過1000人被捕
受傷, 逃亡不計其數

淨係計以上的分別, 已經好明顯。
還有整個警隊及制度的不公義已暴露。

五大訴求,缺一不可!
光復香港,時代革命!

分分鐘呢家人唔收掩口費俾人滅聲
我勸現場人士最好俾料美帝同議員 起碼有人保住

怪到一個點!
我覺得唔岀奇
而家啲做法同大6一撚樣!
中共又出手
粉嶺女生27歲
警棍
如果係真 呢一家人真係太撚慘!
支棍既粗幼同警棍係差唔多架
睇著啊
所以話巧合得離晒譜
又會因為棍打而死
又會係後生20幾?
麻煩手足幫手推推~~

《香港人權及民主法案》齊齊集氣
https://lih.kg/1542183
最奇怪係 而家咩年代啊
仲會唔會有道士真係幫人驅魔啊仲!
就算係想呃錢都唔會想搞出人命 搞著自己啦
係咪當人on9呢
係 我一見到都覺得好似
屌,嬲撚到仆街,黑警,填命
真係有
關年代咩事 不過唔係用棍
另外驅魔係要收錢 唔係呃錢

你唔信鬼唔代表唔存在
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞