話說今日我本身落曬訂 book左圍枱食飯

1467 回覆
22017 Like 192 Dislike
講到明
四餸一湯 一點都不能小
點知個林經理一個餸都唔比我地食
仲叫曬佢d員工打我地
推入廁所打又有
㩒係地下打又有
冇啦啦去地鐵站打埋隔離枱班人又有
仲逼到我d朋友去跳樓自殺

咁我地一定唔會妥協啦
喂 講到明四餸一湯
仆街你賺完我d錢
又唔比翻我應得嘅野我

咁我地一定反抗啦
就黎成間酒樓反轉佢
仲叫左隔離酒樓個經理黎幫手

到頭先 好似開始識驚
林經理終於放d風話比翻個湯我地飲
四餸一湯喎 做乜撚野得翻個湯?
個湯仲要攤到凍哂

最好笑係我d朋友話
算啦 都爭取到個湯翻黎 坐低食飯啦

拿 咁大家話喇
應該要爭取翻本身個四餸一湯
定要翻個湯就算?

四餸一湯 缺一不可
拎翻個湯算啦
核彈都唔割?撤回都唔割!
大家話點好?
大家要到幾時先察覺,靠政府去實現五大訴求已經變成一個好恐怖既局?

[時光倒流Re-post] 香港民權抗爭——五大訴求,缺一不可?
https://lih.kg/1538204

首先大家可以選擇服用咗以上文章先

然後我可以反問一句,有冇人諗過五大訴求真係實現既情況會係點?

係,的確可能證實到瘋狂既民意係可以改變到政府所作出既決定,但下次兩地一檢呢?再下次智慧燈柱、全面普教中呢?反送中2.0、3.0發生,真係好?點解要跟住個垃圾政權條尾走?

香港人,唔好再「要求」政府畀到五個願望你哋,請大家一齊親手達成依五個,甚至一百個願望都得,可唔可以?

睇唔明我講咩既話請讀上面篇文章一次
大家比d意見我個朋友!
比意見我d fd!
收貨啦 長遠d宏觀d 部署選戰仲好啦
我個fd飲緊湯喇
唔食飽d 點撐到選舉阿
酒樓門口咁多人撐緊我地 我地自己叫翻人走?
大家話點好姐
想係熱門一齊討論下

【長期抗爭】最簡單有效嘅日常抗爭
https://lih.kg/1538155
點?
飯都凍晒,得湯點食啊,一定要餸。
飯餸終於齊先可以開餐
大家仲食唔食飯架
經理話:袋住先
香港人,許下承諾,一世都唔原諒香港警察!
好多人覺得飲湯都夠
你覺得唔會繼續清算抗爭者?
餓撚左2個幾月
點都要食翻餐勁架啦
解散酒樓
邊撚到見到有人話夠?

定係你用你既智慧幻想出黎?

你見到有人慶祝咩?
見到有人袋住先咩?
有人妥協咩?

冇就收埋你D垃圾POST喇

我日日提你屎唔食得你都覺得侮辱緊你智慧喇下話

出面已經好撚多呢D用提醒為名
打稻草人既POST喇
你唔係特別聰明架咋唔該出少句聲喇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞