[行動post] 肯入黎睇9.7點樣揸機場輸精管未

1930 回覆
2105 Like 9 Dislike
但係青衣比狗圍封好難走 地理原因

不如癱瘓九龍站個邊?
迪士尼入口迴旋處打圈 倒塞返上去收費站有冇得諗,上到大路 想cut入去迪士尼 塞左幾條線不過係要辛苦打圈個十幾位手足
其實平時屯門公路一有交通意外,青馬大橋都已經塞死,所以係青衣島流水式慢駛係可行

另外,要諗諗點比到信心一班和理非既人行出黎,眼見好多身邊既和理非怕左出黎,更莫問要心慌慌咁行足20k出埃及
推啊
但樽頸位係收費廣場,而不是呢個圈嘛

907 機場文宣,詳細攻略,機場路線圖等等將會陸續推出,敬請留意
t.me/stuckwithyou
同時繼續歡迎大家集思廣益提供意見、策略、建議及回應
想討論一下癱瘓春袋同輸精管既分別:

揸春袋 —> 航班取消 —> 影響多國經濟、航空公司賠到仆街、影響香港政府影像

斷輸精管 —> 航班繼續升降 —> 只阻到其市民及旅客、狗趁機營造幫助市民正面形象 —> 中立派怨氣up

總結:一係諗計揸返春袋 一係唔好揸住 否則中左消耗戰

#我地純討論乍 唔好搞咁公共設施丫
推行動po
p 牌tui
唔入機場彈性好多
有無可能好似佔中咁 佔機場幾日
呢個幾月運動多數一日起 即日止
到夜晚就散曬 得返前線比人圍

907 機場文宣,詳細攻略,機場路線圖等等將會陸續推出,敬請留意
t.me/stuckwithyou
同時繼續歡迎大家集思廣益提供意見、策略、建議及回應
同意
青衣得南北兩橋 畀狗封咗就好難走
係,咁塞橋就當然係基本野啦下話,但當條龍一塞過左橋果陣就需要塞埋呢個位。上次一早已經塞晒成條橋,但呢個圈冇塞到所以幾十車狗就由擔杆山路入交匯處再係橋下面過。塞埋呢個位仲可以借力打力,令本身係青衣擔杆山路想過汀九橋既車都幫我地塞埋一份。
幫推
/20
pish
幫推
2/20
幫推
3/20
幫推
4/20
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞