[行動post] 肯入黎睇9.7點樣揸機場輸精管未

1930 回覆
2105 Like 9 Dislike

呢個可行
青衣島民表示以最強烈支持

巴士撚可以總站上,最後一個自己區內嘅站落,然後再返總站loop 過。架巴士就可以接近空車去機場。
岩啊 唔洗塞機場 塞爆入去既交通
搭車組會唔會入埋東涌好d?仲有成大段公路呀
黨鐵唔建議頂車門呀,宜家好易送頭架,相反你真係正常排隊搭車坐車,係拉唔到你。
同埋勇武最好唔好出啦,塞車真係好危險好難散水
有用post 推
我朋友都入咗機場,諗住搭機場-東涌循環巴士,搭出東涌時見到black bloc set rb, 驚再入去出唔返黎,就諗住搭循環東涌綫。點知東涌綫至少半空,咁就返咗屋企。
巴士撚here
雖然我係P牌仔,
但利申我係巴士公司做左幾年駐守機場
首先入柏麗灣係無用既,最多都係塞到馬灣
因為柏麗灣巴士只經青馬大橋但唔經收費站
如果想塞青馬收費站

揸車組:瘋狂揸車出入青馬比金牛佢找錢,
或者過收費站個陣狂玩野e.g. 係咁摷錢、喪問野、全數比晒毫子 etc.

搭車組:青馬收費站有條循環線入迪士尼叫 R8
呢條線係 迪士尼開,經迪欣湖,之後去青馬收費站(北行),再過橋U turn返青馬收費站(南行),然後又返迪欣湖同迪士尼,全程唔落車都係收$7

如果唔想搭呢條R8都無問題,
可以搭任何一架E線/A線巴士,
去到青馬收費站(南行)落車,
再用行人隧道過對面青馬收費站(北行)搭返出市區
提提各位:城巴A線用八達通比錢,即日回程個程車係有半價

而E線最平果3條線都係 $10.8 分別係
E31 荃灣愉景新城 <> 逸東邨
E32 葵芳南 <> 機場博覽館
E32A 葵芳南 <> 東涌碼頭 (經:荃灣)

而勇武組就自由發揮
不過如果勇武rb塞青馬收費站似乎唔太可行
因為狗可以即時去果個位清場
可能手足未塞晒個陣警畜已經出左黎
同埋如果有手足要走先,
封左路就需要行返欣澳站搭鐵走
或者欣澳站搭去愉景灣轉船走

仲有澄清返其實901個日大部份人都係搭巴士入去機場
因為黨鐵機場一出根本就入唔到T1甚至出唔到機場巴士總站
全靠勇武衝爆左機鐵站手足先入到去
總之屯門至赤鱲角隧道未通車之前,
青馬收費站就係機場既春袋,
2015年有船hi到青馬大橋搞到封橋,
成個大嶼山同機場即變荒島
自推
push
自推

【萬眾期待
香港人九月日程表正式出爐
https://lihkg.com/thread/1535694/page/1
歡迎入內討論及製作文宣。

停站咪同遊客一齊等開返車。記得我地都係遊客。
作為9月1號1點開始行動嗰十零㗎車其中之一,我呼籲大家一定要準時呀
唔使,巴士嘅話塞到自己區上唔到車就得,中途就可以落車
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞