[推到完場] Apple Special Event 2019

5001 回覆
129 Like 34 Dislike
擠撚咩,已經擠無可擠
我部iPhone X無穿無爛完全無換既動機
iPad Pro 10.5"就過左AC+保不過又出番白光點,除此之外都係無投訴
Mac相關又似乎唔會響呢個event有野公布,應該會等十月event

期待One More Thing係tile粒黃豆俾全世界恥笑
加多啲顏色 谷性能 加鏡頭 抽走一啲功能 下次再加返
如果真係加返支筆落iphone 真係嬲到震
Steve Jobs棺材可以裝個發電機,解決世界能源問題
Apple: 我已經加左,你可以嬲了
到時發佈會一定會避過stylus呢隻字
食老本公司 炒左西女人都好似無咩變化
西女人只係負責加價啫
UI design -> 平面化
午餐肉 -> 突鏡頭
3:2 -> 16:9 -> 19.5:9
3.5吋 -> 4吋 -> 4.7/5.5 -> 5.8/6.5
手指->用返筆
Touch ID -> Face ID

以上有邊樣真係轉得啱?
Touch ID -> Face ID
依家個平面UI design已經用咗好多年應該要轉
輕薄化嘅後遺就係突鏡
Screen ratio冇意見
Mon愈嚟愈大係需求
多咗筆只係多一個選擇,唔影響用手指
Touch ID轉Face ID冇意見,用家習慣問題

其實又真係冇咩特別唔啱嘅轉變
最錯應該係愈賣愈貴
有無燒烙印?
仲有重量
真係好撚重
最重要轉type c 你唔講
咁我哋又覺得 ok 嘅
只要支筆唔係插入去電話入面收埋就得
所以一向都係叫 Pencil
更正: 打多咗個哋字
鬼唔知咩, 5G+無M額
機身愈嚟愈大
重就在所難免
同埋Apple應該情願重啲但用厚身硬淨嘅料令部機冇咁易彎
平面化我覺得ok,亦無乜太大聲音話要轉
突鏡如果帶開套我覺得無乜所謂,但外國好似好多人鍾意裸跑
Screen ratio,最好係16:9,app design 因為多ratio而變得好麻煩
Mon愈嚟愈大主要係「中國」嘅需求,6/7/8時代都係4.7吋好賣過5.5吋,如果XR有5.5吋版(6/7/8size),相信會比依家嗰部6.1吋(plus size)更好賣,依家只係無得揀,一係直上XS,但個價真係唔係人人接受到
筆無乜特別評價,但如果筆同3D touch 2揀1,我會揀3D touch,因為我自己好鍾意單手用電話
Face ID Touch ID我都覺得係習慣問題

價錢
如果keep到依家水準咁創新法,賣貴啲應該無乜人屌
依家係用二手科技但賣得貴過人地
唔記得咗添,type-C係我最想佢轉,帶少極多線
畫質好都話呀
ipad pro 個鏡頭咁既畫質都要突出嚟
認真,試下出返部細啲嘅XR,我覺得會好賣過依家嗰部6.1吋XR
用緊X 睇價錢功能再決定
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞