嚴重懷疑尋晚太子死咗人。

1009 回覆
4851 Like 51 Dislike
聽晚會去
唔知點解個心好唔安樂
死者應該已被狗起底
佢家人可能被港共威脅緊

好似潘生潘太咁
成兩個月唔知去左邊
平心而論
死人同封站無乜關係
呢個假設嘅前提係佢封站係為咗隱藏消息或者毀屍滅跡

但老老實實抬個重傷或者死人出去唔難
就算真係畀你影到佢抬住個人,你都判斷唔到傷者係生定死
要運一早運走咗,唔會留條屍係站入面

反而你話失槍或者因為重要設施被破壞
導致太子站無辦法重開呢個可能性仲高
不如真係話死咗人算
我研究過
行得最前果班唔少屋企人係深藍

收完政府錢去買樓去埋歐遊都仲得
最衰的黃絲自己個仔係本土派都唔會打999/趕出門口
藍絲基本上無人性
封一日真係好可疑
被失蹤
家人就威脅到

朋友應該唔得
當一個人話你乞人憎,可能係偏見;兩個人話你乞人憎,亦可能係誤會;但當全行都上下一心指證你乞人憎,實在要返去自我檢討下啦!嗰個咪係得罪晒全行記者主播嘅「星球」囉。

嗱,佢份人好識走後門㗎!平時對記者編輯態度勁差,但對化妝間阿姐同海鮮高層就特別殷勤,成日請食餅又放生電。所以即使「星球」日日番公司,真心真意跟稿讀,享受鎂光燈光環用身體播報cctvb式假新聞,無理新聞操守。更上一層樓,海鮮高層叫佢出故掘新聞屈義士,得,出去做街訪用專業引導式問題,再加後期剪接斷章取義,近年唔少老屈飯民同義士新聞都係咁樣出現。做得成功,海鮮高層當然愛護有加,點知佢就開始擺款,仲日日匿响化妝間偷懶,閒時唔寫稿但係又叉隻手審查全台上下稿件有冇背叛黨國,蝦蝦霸霸,海鮮高層都一樣盡力保佢,心深得佢心,原因不明。

直到近年佢既(曾經)既好姐妹,前有線娛樂台小記「四月」嫁咗俾總警司,「星球」驚醒自己未婚夫只係得嗰半億身家,唔夠威,又見佢入左popo既女主播們收到一堆兵,又車又樓,自己一時間比較落去,自問有樣有身材有青春,於是死𦧲想叫「四月」介紹犬白衫俾佢即食,一心想嫁咗唔憂米,等住半山宿舍專心做 Ig KOL。

上位踩住tvb人瑞「飛揚」上位

有心有力,海鮮高層同咖哩佬亦叫佢教英文,真係真係真係好錫㗎!

點知俾個真心你……阿「星球」就一手揸爆佢。冇預到嘅係「星球」一心做白衫乸無望,唯有分身開account 推自己個朵做「 良心記者」「紅眼住報新聞」,完全洗白呢8年,審查設計cctvb一系列假新聞既黑歷史。「星球」仲周圍同人講,只要佢去報名,求其入immi海關icac懲教都無所謂,反正一定請硬咁話,祼辭背後,原來有所謂手揸cctvb主播光環既自信。

腿一張,跑幾圈,各環頭大sir都點名測試下佢體能,話哂當年爬到上「飛揚」既地位,少d體能都未必搞得掂。但係知道「星球」要走嘅海鮮高層梗係嬲到震啦!仲打過電話去質問。海鮮高層自己揼心囉。喂,頭啖湯都飲咗,仲想點?

邊個係「星球」?
(1)有人就話係po世家定係紀律世家,but who fucking care
(2)「星球」經常以「大戰」出征天氣報告時段
pish
pish
大話一定會穿崩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞