[I/A]超級機器人大戰DD (6) 求下server唔好再死

1001 回覆
1 Like 5 Dislike
GGG 屈撚到 攻高鐵甲成千
防差唔多咁濟
換唔換古鐵 SR 好

有無人都有咁情況?
突破唔到
已經可以超級低配打到AREA 2 C級
聽日教大家
3部0改既機+1部主力(為左打1萬傷)
0風險0難度
下個event 有Z高達原作BGM
或者問
呢到有冇人係真係需要知點安全打到180BP
因為要用時間打流程定個個都神級玩家
1.要免費齊全部BGM好難 但營運組討論緊點搞 , 但首先下個event 會有Z高達原作BGM
2.周回關會有再出擊button
3.精神書本身設定係極稀有 所以設定250石一本 未來會調整獲取難易度 但洗濕咗個頭唔小心設咗250石所以希望係保有價值上再有所調整
4.音量問題:不完美 可接受 要改善 希望玩家理解
5.鎮壓戰本來就係設定幾個月嘅活動
6.低星extra會改易少少
7.曜日難度問題:發現你地班仆街因為難度問題唔能夠好好培育自己鍾意嘅機體 所以未來會靠活動 同登入event等送多啲呢方面嘅野
8.每日任務派太少石 , 會改
9.越玩越lag 真係sor9ly 現正進行復修工作 未修復完想順返啲唔該清cache

我冇諗過佢即答 所以delay咗9粒鐘冇貼上嚟真係sor9ly
鎮壓戰area2 拎180BP超級低配版
只要你有機體可以打出1萬攻擊力既數字就得
小學雞教學,希望可以放係1樓
我就唔會自9私自己享受既

sorry想問d新手問題。
有印象有post講相同技能係咪唔好食,我搵唔返個post

另外除佐GGG同主角,另外用邊2部會好用D

招好友

Btw
抽極都斬擊機
冇打擊d boss下下要格硬輾過去
屌你老母
vvv邊到得罪你
另外問下
升支援角 既sr 槌/r 槌刷邊關好
暫時auto淨係刷到extra 第四關
世界1
打擊(高機率)、斬擊(低機率)
世界2
實彈(高機率)、光束(低機率)
世界3
特殊(高機率)、支援(低機率)
世界4
斬擊(高機率)、光束(低機率)、實彈(低機率)

from巴哈
唔係就係話7,8步會miss?
9,10
你地抽蛋啲sr/r係咪全部喂到滿lv,然後用黎突ssr
想問sup個能力: 攻擊型/防禦型 再加能力嗰d

攻擊特化型d機食唔食到?
你主力機有改
命中冇100都90啦
....
以家全隻GAME冇幾多機有必中
VVV係重要一員
如果真係主力機唔夠命中
NU同VVV改位

NU本生高命中
0裝已經有80命中
我5改GGG
100%命中..
重覆ssr 係咪照升先,唔識點組
一食sr做界限突破就error,有冇巴打知咩事??
中途有幾下始終要靠瞄準力,我靠呢隊打:

切腹同超龍神乜都唔裝,精神帶必中/激勵
Zegapain負責坦,勇者王同另外兩部食花生
確保反擊唔會一下打死d怪
避夠40次之後開波:
1. 每turn完之前用最後一部(切腹或者龍神)試打紅色怪, 成功 -> 0 chain (開始計chain)
2. Zegapain開始反擊,全部打中,4部敵機殘血 -> 4 chain
3. 勇者王開大殺1部啡怪 -> 5 chain
4. Zegapain開大殺1部啡怪 -> 6 chain
5. 切腹同超龍神開精神各抽一下水,唔好打死 -> 8 chain
6. Zegapain反擊最後兩部紅色 -> 10 chain
注意位:
i. 唯一反車位係2,要反擊中兩部啡怪,我隻Zegapain 150氣力對住佢地都係得~85%命中,一miss就斷
ii. 3同4指定要用必殺打啡怪,因為必殺有瞄準加成,我個兩隻都上到100%
iii. 切腹同超龍神記得打紅怪,佢地反擊唔到
iv. 就算避夠40次都可以避多幾下上150精神,可以加多少少瞄準(不過傷都會高咗,唔好搞到一下秒咗d敵機)
我得得3下要博
我5改GGG
裝晒D SSR卡比佢
150氣力已經最少93%

那有ZEGAPAIN!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞