我有一個攝影新產品概念階段想要大家意見

109 回覆
10 Like 5 Dislike
我個人無咩好就係無聊個時諗無聊野多,而家我只係想實行睇下我既idea. 可唔可以變成真
欣賞你肯創意的熱誠, 但呢啲野就算開發到 Technique 都唔會高好似俾人抄, 我驚你出貨一星期唔夠係TB見大量同款到時嘔血, "磁能線"就係一個好例子, 正版野都未出世, TB已有大量平價款, 所以你要開發野就搵啲難道高啲野黎做, 俾人抄就預左架啦, 但起碼難抄同抄唔到足.

做就做
聊勝於無
賺唔到錢,賺個名都開心
我正想搵d咁既野
但係支腳+波頭都成2,3kg起碼
個發明頂得順?
又或者會唔會因為裝左個發明而扯爛個袋?
有個腳架同以往既設計都唔同唔講得太多,但做一次實驗要成千蚊,我賣20 個銀包先頂到條數,二來自已一個人攪所以進度好慢

今次我有頭緒喇
約出黎吹下水?

有咩想攪

改良mph, 睇下有冇撞橋
可能可以做到煙盒size同重量, 新增好多玩法
其實可以整個mph專用袋,鬼佬會buy
我依家塞晒入一個鴨記軟袋
其實可以整個mph專用袋,鬼佬會buy
我依家塞晒入一個鴨記軟袋

每多一樣野就一舊錢
有個腳架同以往既設計都唔同唔講得太多,但做一次實驗要成千蚊,我賣20 個銀包先頂到條數,二來自已一個人攪所以進度好慢

今次我有頭緒喇
約出黎吹下水?

有咩想攪

咁就係成本 parts多就影
易壞, 大把方法

今次我有頭緒喇
約出黎吹下水?

有咩想攪

咁就係成本 parts多就影
易壞, 大把方法

仲有,你細心留意下個角度,所有孤位,斜位,係跟所有爛桿size計算
一體成形係最實正承重最高而且唔會壞parts, 體積係用單反企位黎計算
摺得既同結構個個都可以諗到, 但安全同承重要測試好多
我剩係知你上次件嘢買咗返黎俾條欄杆界斷咗

自己唔小心

咩事,你話比我知等可以改進, 應該係兒童安全帶黎點解會斷?
我剩係知你上次件嘢買咗返黎俾條欄杆界斷咗

自己唔小心

我有d花左 既唔會賣, 你比個order email我送個比你啦
簡單回應...
...
...
...
主體係一體成形
成本唔會低過mph
多細節多用途
有diy潛力
基本用法同mph差唔多
負重安全未考慮
可以垂直使用...

原本比較多字, 電話機重新打過...
二編

簡單回應...
...
...
...
主體係一體成形
配件可多可少
成本唔會低過mph
多細節多用途
有diy潛力
基本用法同mph差唔多
負重同安全未考慮
可以垂直使用...

二編

簡單回應...
...
...
...
主體係一體成形
配件可多可少
成本唔會低過mph
多細節多用途
有diy潛力
基本用法同mph差唔多
負重同安全未考慮
可以垂直使用...

你可以whatsapp同我傾下 contact@miniorenji.com
睇下係點既?
oh i see
真係可以垂直用
https://youtu.be/A6uRMLluiQs?t=1m
見到前面有人講cowfund背囊, 有興趣可以入去睇睇
真係用魔術貼, 以前都冇諗過可以咁玩

不過已經完左, 想要可能只可以diy

https://www.indiegogo.com/projects/world-s-most-innovative-skateboard-backpack-design#/

https://www.indiegogo.com/projects/world-s-most-innovative-skateboard-backpack-design#/

原來你貼左係度

原來你貼左係度

好多片都係咁只show用到個面,點解唔介紹點羅出黎

原來你貼左係度

賣家拍口既片正常都唔會出埋產品有咩缺點,問題之類負面訊息

原來你貼左係度

賣家拍口既片正常都唔會出埋產品有咩缺點,問題之類負面訊息

設計時候諗得唔周全問題,變左缺陷
咁依家即係點
咁依家即係點

即係我決定做左另外一個先
可以令到個個屋企影食物玩具產品影到專業級既工具
可摺埋比softbox好又簡單實用
咁依家即係點

我想要腳架先喎 

P.S.
快啲啦好嘛。
咁依家即係點

我想要腳架先喎 

P.S.
快啲啦好嘛。

我要番工架又一個人攪所以要攪好耐先得
新型脚架同步研究緊
幫手宣傳下mph啦賣多兩個土月補下做板費都好呀
咁依家即係點

我想要腳架先喎 

P.S.
快啲啦好嘛。

我要番工架又一個人攪所以要攪好耐先得
新型脚架同步研究緊
幫手宣傳下mph啦賣多兩個土月補下做板費都好呀

我有買同推介咁支持你㗎,而家你有idea都即刻畀意見 
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞