1/9入機場前我希望搞手可以先解決以下問題,唔係機場係春袋都冇用

487 回覆
406 Like 28 Dislike
我認為每件事,應該先定目標,再睇成效益

今次塞機場,係想打擊經濟?定係贏輿論?

如果目標係贏輿論,咁一開始就唔應該塞機場,應該變返和你飛咁既宣傳活動

如果決定係塞係打經濟啦,咁就頭也不回咁打,損失既民望點都唔夠經濟衝擊大

加上我地等緊外國幫先更加要塞

除非示威者係係機場圍住一個外國元首,否則唔會令外國力量敵示我地

你塞佢既國民,外國政府只會認為香港政府管理不善,搞左就黎三個月都息唔到民憤而對港府施壓

以上
好波
無錯,一係唔做,一係就做大佢。
唔好搞到813咁,好似想做又唔想做咁,就好尷尬。
塞佢國民唔緊要,最緊要要叫佢地搵大使幫手。
Push
個結果都係會變左問題1
同埋會比人話癡線。
同意塞貨運
但手足應如何做?
1. 我覺得可以隔日塞,咁起碼第一日走唔到嘅人第二日走到,咁又有成效又唔會太阻到遊客
2. 多人自然塞會較好?唔會令手足有藉口比人話衝而拉
3. 唔夠人就係ARRIVAL HALL派,多人就塞,因為多人但佢唔開比我地入嘅話,交通同入口都係塞撚曬
4. 盡量唔好捉鬼,捉鬼壞處大家都明,真係好出面嘅就參考其他手足話綁住然後影平反64(類似嘅嘢)
5. 大家明機場有幾重要,唔想輸就會去
6. 唔會,因為佔金鐘同佔機場唔同
我覺得問題反面係,如果唔係佔領,係揀日子入,走嗰陣點樣避免比狗捉
1. 我覺得可以隔日塞,咁起碼第一日走唔到嘅人第二日走到,咁又有成效又唔會太阻到遊客
3. 唔夠人就係ARRIVAL HALL派,多人就塞,因為多人但佢唔開比我地入嘅話,交通同入口都係塞撚曬
4. 盡量唔好捉鬼,捉鬼壞處大家都明,真係好出面嘅就參考其他手足話綁住然後影平反64(類似嘅嘢)
我覺得問題反面係,如果唔係佔領,係揀日子入,走嗰陣點樣避免比狗捉
無論你係用阻旅客、條橋靜坐、block路、塞機鐵。
最後都會帶來令旅客走唔到既問題(問題1)
我想問大家係咪準備好咁強硬?
[不分化不割蓆][經濟就是春袋]下一步點做,去唔去機場?
https://lihkg.com/thread/1506210/page/3
幫我推下多謝大家
On9仔 冇人講冇用喎
講時間丶宣傳同行動方式問題啫
冇錯,件事會好自然發展為:

1) 外國遊客搵領事
2)領事為向國民交代就嘈港共
3)港共唔回應民意就冇辦法向外國交代
4)若民憤不平,繼續塞,回到1)
跳閘+罷買站內商舖,狗鐵每日損失7000萬
https://lih.kg/1506335
隔日塞唔可行,就算第一日會好多人,第二日都會少人好多。除非你說受到好多人逢星期六日入去。唔係既話workday實好少人,仲要番學。

多人自然塞都係要說服到人再入去,個個都知係春袋,但係好多人抗拒再入。

仲要面對政府既反制。

而只係arrival hall坐我覺得比盡3日。

針對5:我覺得好多人未到要去晒冷既時候
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞