今日同淺藍阿爸講封港鐵,發現一樣野

177 回覆
1105 Like 7 Dislike
借位
(正經)(請給我長期置頂) 整合被控義士進程 一個也不能少不是口號!
https://lih.kg/1502159
因為現實好多人係真係唔會主動思考,只會被動接收外界資訊,包括流言,無論好壞

唯一可以做,就係要用真實去引起佢地思考,而唔係證明堆垃圾中共新聞係假野
唔好講推 將今日核彈列明黎推post

1. 射頭
2. 721無起訴
3. 狗扮示威者
4. 無啦啦拘捕個女人
5. 室內開槍
6. 過份使用武力+催淚彈
7. 冇委任證
8. 過期催淚彈
9. 警黑勾結
10. 無差別濫捕
11. 光明正大講大話
12. 誣蔑市民+陷害市民
13. 拆證物
14. 無視任何法律及指引
15. 葉虎事件

佢地搞到香港咁樣 人人都生意差冇工開佢地仲計ot幾萬蚊準時出糧一定唔驚,諗計斷班撚樣既飯碗
香港人唔再需要唔保護市民既警察!!唔想再出糧俾一啲開槍打我 用棍扑我既人
咩都試下 唔得試到得
樓豬突破咗盲點
我覺得有時唔可以太理性咁反駁佢
要代入佢嘅角色 諗野同講野嘅方式

都係嘅封咗個地鐵站就冇咁混亂,但係咁咪好影響收入囉,都唔撚理啲小股東嘅!啲高層自己淨係匿埋喺冷氣房收order落order,推啲唔話得事嘅職員仔出黎,正一仆街!

你跟佢性格諗吓點樣最易入佢耳啦
係咁㗎,佢哋係覺得破壞社會公物已經好反感。
人在做,天在看,皇天將擊殺
https://lih.kg/1502835
821 元朗出吉車送走我地靜坐既人幫到出晒面
822 北京就出晒文章大大力鬧港鐵
823 即刻入紙申請臨時禁制令
824 就破天荒以謹慎為由停駛封站

逗個幾萬蚊人工既港鐵高層夠膽玩D咁下三流既手段咩?
打個風停駛半日既損失已經比所謂破壞帶來既損失多幾倍
更加唔講港鐵已經係半間地産商,靠出售車站上蓋物業賺錢
個站只係掛名嘅營運工具咋
一句講晒而家既示威者就似古時既諫官 唔同既係會用埋行動去表達 唔通政府有錯我地都唔能夠出聲 咁咪衰過以前古時?
對中立派就可能有用
講真用埋呢d心機去想說服藍絲真係on9同浪費時間
根本有腦既就唔會做藍絲
叫你老豆食屎
好中肯
推!
又唔係俾自家人睇,你唔明就最好添啦
#137好似係覆你
正呀 做下啲長輩圖比佢地睇
其實係 佢地最驚就係亂 係未知 我地其實要俾佢地知有咩replacement
但對住藍屍理性唔到
根本廢老就冇撚腦
Ho jeng will try
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞