今日同淺藍阿爸講封港鐵,發現一樣野

177 回覆
1105 Like 7 Dislike
老師行出黎,個身份已經令人介心降低相信佢
老師教書天經地義,咁佢地咪buy晒

宜家係「幕後黑手」收買晒D校監校長,然後set 一套九唔答八既廢話去教學生
大部分學生甚至加埋一部分家長出聲想投訴
依種人就會走出黎話:「老師教書有乜野問題?,你做乜反老師」,佢地係唔會理背後既動機同細節,因為「老師」一個字已經有晒佢地要求既野。

上一代人既思維通病,加埋阿爺識得玩.......
所以年輕人一定要爭取成為建制一部份,支持真正建設派,等阿爸可以放心投票
https://lih.kg/1499623
有創意。但全屋都係黃,用唔著。幫你推下先
諗過
直頭可以話自己係中國人
就算之前嘈到頭崩額裂
都可以話自己因為太羞恥認自己係中國人先唔認
話中華正統唔應該係咁
本來中國人嘅仁義禮智去晒邊度
點解要對大家中國人,再搬埋佢老豆老母出嚟
一搬個孝字出嚟,話佢地在生都會乜乜乜
因為有機會經歷過文革(識人老豆教書文革批鬥死左,香港真係會有呢種人)

然後中共就變左毒瘤啦
我地只係要求跟返基本法承諾嘅雙普選
然後其實就係中共唔肯畀
生活又差先會咁

講多樣,其實建制嘅宣傳都有好多人幫呢啲擋
例如係泛民自己唔肯袋住先論,因為當年係泛民否決左
好多中共嘅人識講都會咁樣「追究責任」

其他可以等手足集思廣益

今日先聽個小巴佬同個朋友吹水
「今日呀搞到好大件事呀」
「咩事呀?」
「燈柱都推倒呀,責死人都有份呀。」(無提過乜野燈柱,點解要推倒)
「但都係林鄭無鬼用者,都話唔到事既。」
「佢傻者,佢去推個條乜野法律呀(連反送中都講唔出),之前個D都唔推啦(我估佢講之前幾個特首,但講到一舊舊好明顯係人地口中聽番黎),佢又要識叻格硬推,咪捉蟲囉。」

就算佢係揸小巴搵食,遊行一定影響到佢,但其實佢既認知多返小小,佢既政見已經做到一個淺黃啦
雖然阿媽係黃
不過都要推
大力推
想將香港赤化既「愛國」(實際係靠黨搵食爭名奪利)既人

鄧小平講五十年不變原意係想香港將大陸既水平拉高,咁咪唔洗變,宜家搞到係我地香港比佢拉左落黎,乜野都反轉黎講既人咪係「達致個人利益既人」

比個人名你,譚惠珠
Google 下九十年代佢做過乜野,又留意下依排佢係咁上新聞講廢話講乜就明
我老豆老母以前直程係紅底

我同佢講呢個係愛國運動嚟 想中國好就要踢走共產黨 有民主同良好制度先可以超英趕美

而家佢見到黑衫巴打會叫加油
[夠薑咪停埋機鐵囉]9月1號,齊齊入機場!!!!!!
https://lih.kg/1502358
評已正
突然明晒點解有啲淺藍咁鐘意話
「其實我都為班後生擔心,但係佢地係被人、外國勢力利用緊咋傻仔」

用番同一句式
其實我都為政府、警察、中國肉緊,佢地係被人、中共利用緊
對敵人仁慈=對自己殘忍
https://lih.kg/1502293
可以一試
真心要推
推阿
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞