【請教】穩定144 FPS 及GPU 使用率問題

105 回覆
2 Like 0 Dislike
但你會覺得好爽 如果跟我咁砌 用左144hz mon你會用唔返60hz mon
我覺得都值既 砌完仲起碼夠用你6-7年 攻頂
我淨係打warcraft 3 ,所以抱有一絲希望就係隻game 唔食GPU。
咁就有希望4k + 144Hz。
我都用緊144Hz mon,不過係1080p
我都想試下144hz嘅lf2
高清版唔知會點
1.隻 game淨係食雙核
2.粒i5頻率慢,gpu等cpu
呢種情況搞粒有k i5換塊z版超5G即可解決
謝謝公主。
知道要換幾件硬件先得,依家等年尾Warcraft 3重鑄版出咗,再睇下點樣升級行2k 144,或者可能砌過部。
阿叔玩左廿年RTS到而家沒落咪又係咁玩
唔係低過30會有咩問題
賴micro唔好 你一係換過隻mouse 一係換過隻手
關個moon叉事咩
收到,都係我唔好,學咩人打機,仲咁多要求,多謝亞叔點醒我。
唔好以為144你就好似多枝AK咁打得贏人架
144你係觀感上玩得爽啲架喳

果啲gaming 廣告成日洗人腦 買個RGB keyboard好似買到技術咁
當然廿蚊mouse同五舊水果啲差天共地
人地想144hz順眼啲姐
做咩講到一定係打電競咁款
iPad pro夠有120hz個個攞黎打電競咩
佢自己講微控好重要
邊有屈佢
有啲人唔知點解洗咗腦
覺得咩4K 咩144Hz 係冇用
以為1440p @ 60 Hz 就係人眼人腦極限
1080p@60hz已經係極限啦
1440p? 4K? 全部都太弱,依家打機要玩5K!
https://lih.kg/iQNRgbX
#352 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
高解像度除左俾視力正常既人遠睇唔起格
仲有咩用 睇AV都冇咁高像素
因為你嘅世界得AV姐
同埋AV都有4k喇
買正版高清咁神心啊乜
有upscaling 技術架麻
我自己用4k mon睇片 多數都要用madvr upscale 上4k
好似d職業運動員咁 極限一早超越正常人
又唔會補到原本既細節 睇到眼花
原有既畫面更加銳利清晰 我覺得幾好
你都有玩?
過多十年廿年都唔好轉4k 屋企電視都係
4K 睇片 拍片 OK
打機搞4K 你應該有錢得制

一打唔洗找
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞