開心速遞(311)

1001 回覆
10 Like 13 Dislike

btw又係呀孝做mc
咁佢口才幾好嘅
好彩無hehe cp
死gay佬真係好嘔心
等咗咁耐終於有半集安凌,多圖慎入

掟完水彈,00飛咗安仔對鞋出去嗰幕都交足戲吖
龔燁初出場嘅長髮 look 勁趕客,而且身形亦太削

依家勤做 gym 大隻咗,髪型短咗,越來越順眼
Ve咩nus姐
孝國做roommate先係重點
同意

阿龔,水水,大小姐,雖然都為對方有啲改變,但最基本嘅人設仍然保留緊,而且睇得出三位主演係好努力去溶入,揣摩角色,就算每一次嘅簡短過場,都完全交足貨,無 hea,無欺場,絕對將角色完美地演活👍

有時劇情唔吸引,都會因為有龔水,大小姐過場,而番 loop 佢哋過埸嗰 part.

最鍾意睇龔水嘅小學雞鬥氣,阿龔嘅自殺王,大小姐嘅霸氣,所以演員有無努力付出過,究竟付出咗幾多,觀眾係完完全全感受到,知道嘅!

但 TT 成日想上位博宣傳,出囗述,比班 IG 妹妹吹奏吓,就以為已升上神枱,真面目馬上呈現,態度即時變得囂張吋咀。老實講,囂張都要睇本事㗎,有様,有演技,有觀眾緣,不斷演䆁出令觀眾共嗚代入嘅好角色,先有啲本錢囂啦。TT 又魏,又冇演技,憑乜咁囂呀? 請 TT 你收皮吧!
子孝同 Venus 高度呢方面幾襯喎
反感與否同觀眾緣有啲關係嘅
唔想蓮輝散,但好想見番重返接龍,掌控一切嘅霸氣大小姐
阮政峰比梁証嘉謙虛 N 倍,演技又好 N 倍,所以阿考進展快唔反感,而 3T 就好反感,再加上 TT 遇上 CP 死神 3E
今集咪又係靠大家姐,安仔,龔水,過場救番
預告仍未出,你唔好嚇我呀
可否只出心如,跪求飛走 TT
啱呀,
見到佢哋散咗都可以做rmmate再續前緣就好開心
趕客嘅 3T 就個個星期出

受歡迎嘅龔水,潮善,蓮輝,就一個月一次

編劇你係咪壞咗呀?係咪想收視跌番去「開心速遞」開劇時呀? 網民力量浩大,千祈唔好唸住挑戰呀
阿考同 George 兩個默契越來越好
咁開心速遞又唔係淨係得cp線好睇嘅
之前苦主大聯盟同朱家線都好好睇
雖然3t係咁改人設同進度太快令大家消化唔切
但尋晚嗰集都似回翻正軌
3e開始有自然性格過渡
至於tt有心做好player人設就唔該擺多啲心機啦
一味沉浸喺讚美聲之中未必係件好事

開心速遞除咗 CP缐,其他劇情確好睇嘅,但就唔明編劇唸乜,趕客嘅就迫你個個禮拜睇,受歡迎嘅就唔出,點解 CP 嘅 airtime quota 要咁分配呢? 除咗編劇壞咗或方丈 order 外,唸唔到其他原因!

TT 初出做朱展郡腳仔,甚至苦主時,我都幾鍾意睇佢㗎,而知佢要組 CP 時,亦轉登扑番屋企睇 「心如與天娣」直播,完全有期待㗎!

但睇完嗰集,劇情唔講,佢嘅演技之前過吓場簡簡單單係 ok 嘅,但一到主缐,就 carry 唔起生硬,咁始終第一次主缐,情況 understand 嘅。之後繼續觀察,仍毫無進步,除只沉醉讚美,卻不停 IG 抽水博上位,但亦明白捱咗咁多年,做吓機會主義者亦可諒解。直至佢口出狂言「史上最浪漫 ..... 」,再加埋公開串觀察話「又被人話進度快.....」,先真心對佢反感,之後至今每次出場都以為 chok 就是演技,就真係完全晤想再睇佢了!
3/9係咪回歸?
可以試下
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞