我係尋日北京就被帶走嘅譚家翔

1111 回覆
3672 Like 32 Dislike
首先要同大家報平安 多謝晒大家關心
who
相中就係捉走我嘅公安
人有無事?
我係飛北京被帶走的港人,首先想多謝大家關心,我已經平安返到屋企。報個平安。

尋日我係夜晚六點機到達北京,飛機到地好耐都唔俾落機,直到飛機擴播叫我個名,要我落機先,之後就俾公安落孖葉捉去羈留所。撚左我十個鐘到今朝將我遣返香港。
同行仲有一位手足,佢仲慘俾人撚左十七個鐘,最後同我一齊被遣返。

係度有幾樣野想講
1.香港警察絕對有將香港人資料移交比內地公安,我同手足唔同一般過深圳關個種查手機,我地係俾十幾個公安又國家安全乜鬼調查人員判問,查手機查電腦就例牌,最後係被視為影響國家安全不允許入境(好彩冇送入教育營)。
最後我同手足係飛機上先有共識,雖然我地均屬愛黨愛國愛港人士,但69夜晚咁岩經過灣仔舊警署,被視為示威人士與另外300位未威人士一同留名登記。
所以我地兩個應該係自69以來,被捕/被登記人士入境內地嘅白老鼠。

2.扣查過程,因為唔係一般過深圳查手機,除底褲搜身、打手指毛、俾人盤問,不過主要係精神折磨,肉體上就冇乜做過咩。(到夜晚換左更 d支那公安都幾好人,好過d香港警犬)
全程我係冇得用手機,做乜都唔得除左坐。佢地用左超過7個鐘15個人去輪姦我部電話電腦,可以話仼何資料,冇關痛癢嘅都會睇同mark低。

3.多謝返國泰同港龍空姐,雖然國泰公司跪低左不過入面d人真係條條硬漢。無論去程定回程都幫好多忙,個一手資訊好多謝你。

最後
五大訢求,缺一不可
光復香港,時代革命
必要時,勇武抗爭是必需的
Sorry for 1999
北京公安飛機帶走港人 譚家翔 先生
http://lih.kg/dHGeKT
#1 回覆 - 分享自 LIHKG 討論區
得一句就開post
整理完先開啦
歡迎平安歸來
咩事捉你? 做左d咩之後放你?
巴打有冇受傷?
宜家點?
講多少少呀好擔心
有冇事?
有命返嚟,開記招啦
點解你cap連登圖唔係自己手機up?
最緊要人冇事
平安就好
光復香港 時代革命
無事就好

巴打保重
因為係其他人影 我自己冇能力影到
係想confirm返依兩個公安就係捉走我嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞