一人一首eason最垃圾既歌

210 回覆
7 Like 87 Dislike
黑面無人講
The line up隻碟唯一垃圾歌

同意
但我覺得"不知所謂"更加係歌如其名

佢係講緊同個女仔咩都講,但係講到最尾「我愛你」呢三隻字就冇講出口
黑面無人講

同意

佢係講緊同個女仔咩都講,但係講到最尾「我愛你」呢三隻字就冇講出口

根本就好正好sweet 唔明果d 中文有冇咁差
黑面無人講

同意

係好撚正
十面埋伏

知趴屎你先找到 但直行直過

完全唔明up 乜春

自己弱智話人垃圾
真係無邊首係垃圾
滑鐵盧車站

呢首正喎
嗰陣去倫敦特登走過去Waterloo Station一路行一路聽

其實可唔可以講埋你地唔鐘意首歌既原因,好似人車誌咁,我諗爆頭都諗唔到佢有邊忽唔好聽
Jerald
Welcome to the Future

成隻歌都on99
如果這一秒你跟我講從未愛我
成隻...3mm
支趴屎 三個屎有咩意思 睇唔明 唯一解釋係鳩填 岩音就算
黑面無人講

同意

唔係唔明喎
而係歌詞描寫得表面
而個旋律好但第一次chorus後個編曲好奇怪
成首歌營造個低落氣氛但個段帶起左個氣氛

我諗樓主講既垃圾唔係單單論歌詞掛
大家好啊 又係我eason 打手
上次叱咤唱四季個post 我玩得開心
今次又有班垃圾文盲想撩交嗌

你理得佢首歌入面講乜野啫
一首歌最緊要講既故事中你當下既心情
或者你覺得好聽咪得
加上又唔係偽毒坤個啲原來她不夠愛我
咩樂壇公廁個啲還要生活別再三失眠叫春歌
當然有人覺得好聽我無異議
不過我唔會扮曬野係噏啲廢話
「啲曲垃圾,啲詞垃圾,唱既人垃圾
講得出呢啲廢話既都係垃圾,小學畢左業未。
好多歌背後都有個故事
就算係口水歌都有佢既意義
有時候過下口癮舒發下抑壓己久既情緒有乜問題
呢度我推介下幾首冷門啲既舒發歌:
16月6日晴
最後的嬉皮士
三個人的探戈
衝口而出(呢首其實好多人都識)
時代巨龍
演唱會
第一類接觸
大人
送院途中
心深傷透

最後想講 你唔鐘意/覺得唔好聽
你可以去聽自己鐘意既歌
唔洗係度成個低能咁尋求別人既認同

又係你條傻仔
苦瓜
四季
本身POP歌旋律已經無看點,
成首歌D歌詞更加唔知做乜鳩

當然EASON唱呢首垃圾力已盡
睇我名就知係打手
但有幾首真係麻麻地
季軍 人工智能 黑面 漂亮小姐
四季

悶到抽筋!

呀!

SO BAD~
樓豬假膠
點解冇I Do
黑面無人講

同意

唔係唔明喎
而係歌詞描寫得表面
而個旋律好但第一次chorus後個編曲好奇怪
成首歌營造個低落氣氛但個段帶起左個氣氛

我諗樓主講既垃圾唔係單單論歌詞掛

就係到中後段先點出首歌主題 峰迴路轉 surprise
仲好有個種想講唔敢講嘅忐忑感覺
用黎示愛啲女會 ->
葉問風中轉
漂亮小姐
神奇化妝師

黑面我覺得正
十面埋伏都垃圾
樓豬係咪叫雞都唔敢叫既a0毒撚
十面埋伏

知趴屎你先找到 但直行直過

完全唔明up 乜春

吓 咁咪姐係相遇 但得條女見到佢又冇理佢
所以佢就覺得冇緣

咩係 知趴屎 , 鳩填

"只怕你先找到我"呀
樓主一係耳殘一係文盲
十面埋伏都垃圾
樓豬係咪叫雞都唔敢叫既a0毒撚

呢首歌明明係a0毒撚飲歌
毒撚都冇資格做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞