一人一首eason最垃圾既歌

210 回覆
7 Like 87 Dislike
不來也不去

如煙因給你遞過火如火卻也沒熔掉我

完全唔明up 乜春

如'烟'因你遞過火
如火也沒'火容'掉我 聽過人拆字咁解讀
如果想話我用簡體順手鬧埋人點解用林夕這個名先

烟唔係簡體 係異體字喎
不來也不去都有人話垃圾 小學畢業未
滑鐵盧車站
好耐之前有D"歌"係EASON就咁係到講故仔,完全唔知做乜9
大得太快算唔算係歌
成隻Listen to Eason Chan得時代巨輪同Crying in the party聽得入耳
係呀 你叻啦 你未有哥哥
你來提我添丁喎

點先可以幫個女生個呀哥出嚟?
成隻Listen to Eason Chan得時代巨輪同Crying in the party聽得入耳

Crying in the party都係麻麻

瑪利奧派對正喎
第五個現代化 垃圾之最

瑪利奧派對正喎

熱島小夜曲同滑鐵盧車站都好正
演唱會
成個post都難分真與假
黑面無人講
The line up隻碟唯一垃圾歌

同意
但我覺得"不知所謂"更加係歌如其名
大家好啊 又係我eason 打手
上次叱咤唱四季個post 我玩得開心
今次又有班垃圾文盲想撩交嗌

你理得佢首歌入面講乜野啫
一首歌最緊要講既故事中你當下既心情
或者你覺得好聽咪得
加上又唔係偽毒坤個啲原來她不夠愛我
咩樂壇公廁個啲還要生活別再三失眠叫春歌
當然有人覺得好聽我無異議
不過我唔會扮曬野係噏啲廢話
「啲曲垃圾,啲詞垃圾,唱既人垃圾
講得出呢啲廢話既都係垃圾,小學畢左業未。
好多歌背後都有個故事
就算係口水歌都有佢既意義
有時候過下口癮舒發下抑壓己久既情緒有乜問題
呢度我推介下幾首冷門啲既舒發歌:
16月6日晴
最後的嬉皮士
三個人的探戈
衝口而出(呢首其實好多人都識)
時代巨龍
演唱會
第一類接觸
大人
送院途中
心深傷透

最後想講 你唔鐘意/覺得唔好聽
你可以去聽自己鐘意既歌
唔洗係度成個低能咁尋求別人既認同

聽過哂 16月6日晴真係一流
變色龍
沼氣
謝謝儂

瑪利奧派對正喎

熱島小夜曲同滑鐵盧車站都好正
演唱會

一組擴音的喇叭 合成電子加結他
第五個現代化 垃圾之最

呢首真係
仲要moving on stage唱
次次loop都飛呢首
四季

悶到抽筋!

四季勁正wor 完全講到被分手之後個種悲傷同無奈,就算成件事再reboot一次,都係會分手
不來也不去

完全唔明up 乜春

我屌 呢首神曲黎喎
不來也不去

完全唔明up 乜春

你呢啲中文攞U就唔好出黎柒啦
自己get唔到就死撚開咪喺度托柒
不來也不去

完全唔明up 乜春

我屌 呢首神曲黎喎

曲同詞都一流啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞