【突發】民記特別記者會 即時討論

1529 回覆
634 Like 3 Dislike

【眾籌 Google 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告

https://lih.kg/dHmAvS
條片邊度有?
而家好少外國記者對呢個記者會有興趣 要點先可以吸引多d外國media
呢個問題我send 左意見俾民記會尋晚.

每條都答我地唔代表其他人, 而答唔到問題, 長期係咁其實係真係serve 唔到個purpose.

我建議係, 係forum 就唔同議題收集"主流" 意見, 主流有2 個答案, 咪話"跟據收集番黎既意見, 主流既睇法有2個, 第一個係乜乜乜, 第二個係乜乜乜". 有3個主流意見, 咪講三個.

咁無大台問題, 係收集左意見表達番出黎. 亦serve 到本來個記者會既用途, 就係民間主流既睇法擺係記者會內.
唔好話外國,連1000正皮都無
連我都唔知有民記
想要記者會入面第一條片
想share出去 對白同畫面好match
但應該會有個forum問題
應該係邊度問

有人覺得連登, uwant主流
有人覺得discuss, uwant主流

咪要全部forum都問一次?
兩登啦....
push
其實me可以試下返工翻譯下
已經唔想做野了
但如果只係兩登會比人質疑認受性
但uwant discuss呢啲真係5毛主導,都唔知得返幾多正常人
Push
「主動收集民意再發表」本身就係大台行為, 不可取
我覺得傳統媒體同外國媒體對連登/TG上流動嘅資訊唔太理解, 民間記者會要做嘅就係收集呢d已發表嘅言論, 用傳統媒體再散播出去
其實一直民間記者會係遊走大台同非大台之間嘅灰位
所以要先搞咁多規則每次要換人加black bloc
一黎盡去大台感
二黎要保護手足
其實本身收意見再發佈就好大台feel呢個係解唔到嘅問題黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞