【突發】民記特別記者會 即時討論

1529 回覆
634 Like 3 Dislike
G持
我覺得要MAKE NOISE
可以一路講, 一路拎住張野好似POWERPOINT咁
畫面上容易MAKE NOISE
咁即係
可接受 唔完美 可改善
感謝今次全男班巴打,好新鮮
最正係你哋好清晰,講嘢嘅加強咗語氣,
聽得出香港人嘅憤怒!呢樣好好!
同埋有再提返721元朗

一個禮拜2場記者會,辛苦哂所有人員!

另外頭先有聽眾問:有冇當中嗰兩段片段原片?可以俾我哋自己再share?
第一個記者會講「我哋會返屋企瞓覺(笑)」嘅巴打再出嚟?
另外再問:有冇其他國際記者邀請到?

加油💪支持你哋
今日真係要比個讚咁多位巴打 答得好好
想問下條片邊到有
想share比朋友
認同
求片中
呢次真係最好既一次
有高汁片又有高汁巴打帶住成場
THANKS
啱呀!
公開又俾潛入又仆街㗎喇
如果巴絲有建議,可以喺連登回覆或者開post都會幫到手!
Push
23號個集會同人鏈重覆喎
有冇巴打英文好寫投訴信template俾大家send去UN
啲口音好撚正
因為鳩官月入廿幾~三十幾~四十萬
出入有專屬AM車,車出車入
根本唔會知道民間疾苦

第時民選既香港政府點樣先可以唔離地
大家一定要諗下有咩對策
我暫時諗到少少
1) 要有TWITTER / FB acct 成日講野同回應市民
2) 所有高官要輪住must出席地區論壇(每星期一次)
由市民當場輪住質詢,要帶埋政府高層出席
盡可能當面解答
時間可以長到2~3hrs 方便比多d市民問野 (有主持)
nnnnnnnb ...j k.... . .b.................. ,m . , k n ,,

.
齊上齊落 頂住啊
首先係要揸住選票、可以選擇決定執政者stay or out嘅選民全部都覺醒先

無論立場係左膠、保守定激進都好,至少都係為咗自己社會發展好,但係到而家都仲有班後生嘅掛住飲飲食食,對政治表示零興趣、甚至話「咪撚搞著我」

有句說話講得啱:「權力使人腐化,絕對嘅權力使人絕對嘅腐化」,與其將全部心思放喺執政者(我意思唔係話唔諗點樣確保執政者唔離地),不如放返多啲落去公民教育,至少選民清楚知道自己係有得say yes or no
天琦級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞