【突發】民記特別記者會 即時討論

1529 回覆
634 Like 3 Dislike
推到多啲外媒黎問
David ho
每次民記我都聽晒
唔識英文都聽足全程

屌佢老味
禽日聽狗記
聽到咁上下去左食飯
食撚完番黎聽又係講果d野!
等緊記者會果條片
1.播片
2.中英文
3.Q&A
4.外國記者環節

【眾籌 Google 廣告】 本地文宣 : 多媒體廣告

https://lih.kg/dHmAvS
個人認為民記新聞價值較低係一個問題
始終唔係大台,如果只係重覆論述,記者都有d料可以報啦
但如果加以譴責乜乜乜,但又話唔係大台又俾意見?
如我個人認為今日個會對記者黎講可能只係民記答問題重申左某幾個立場,同埋搵左個被捕者黎講下自己受到既對待,但結果只係講左入警局前既野
如果話搵到被男警全裸搜身既女受害人出黎講野,就做到新聞喇
我留埋呢次言,之後會出去推番行動post。

白帽手足做多幾次適應到,應該可以出到多D soundbite。

多謝民記。

唔知上次民記發起果份心理質素問卷調查,幾時會發佈呢?
而家政府搞到青年人事務嫁

搵啲 40 歲年青人做委員會member
佢真係出心出力嘅
同埋認真講 冇佢都冇今日啦 民主運動嘅進程裡面佢貢獻都好大嘅
記者問完會答到記者問題
答到記者想問既野

撚佢老味撚狗會
來來去去都係果D
我都識答啦
下次打格好D

政府比啲老野垃圾搞彎晒
其實林鄭個對話point好易解決
對話同交流唔一定係言語,可以係行動
佢拋個方案出黎大家滿意,少左人出咪交流左
佢次次見完記者串撚柒柒,咪又係講左自己諗咩

有條女話好愛你想日日同你講電話,但日日俾帽你帶,咁既對話有咩意思,行動已經講曬

每次再有人問對話平台答返佢大家用行動對話就得
市民已經喊話五大訴求,行動表態
妳用咩證明個誠意
狗記真係痴撚線
琴日最尾個個都唔撚答, 走埸
真係屌佢老味
講得愈來愈好

加油呀
香港人
行得好前
不過目的地彎左
希望佢平平安安啦, 付出好大代價了
上次地盤巴跌得仲勁
老實講
我係佢都好頭痛
比林鄭擺左上枱

我諗佢地日撚日番到公司就係諗緊點比人撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞