9up bno =>bc (我的看法) 第二次居英權計劃

91 回覆
58 Like 0 Dislike
現今我可能有唔同睇法 澳洲 加拿大 vs 英國

澳洲加拿大 由於伸請係有錢就移得,造成大量強國人 返而大英祖國 對強國人移民 收得比較緊

我如果考慮要有仔女 又係呢個level 真心會選英國
1)少d 暴發戶強國人二代
2)英國教育好
3)而且有英超睇
4)英國華人社區 多香港人,小強國人
你睇下 加拿大 同澳洲 d強國學生 幾燃恐怖

你如果有下一代
你想佢d華人同學係邊d人先

仲有如果係居英權 理論上 大家係唔使坐移民監
可以比小朋友造英國先 大人在香港搵錢
(呢個level 人絕對會)
反而加拿大 澳洲 要你去坐

呢一點已經完勝
如果英國社會唔接受BNO轉BC, 起碼都要將佢轉為世襲先
其實如果加拿大 澳洲同英國移民條件一樣好難

我相信個班人根本移唔到過去
又倒過來講 當同一條件下 呢班人應該會先選英國 而唔係加大拿 澳洲

再者 唔使坐移民監呢點好完勝
你個網 講緊邊到一樣
而且又冇英國數劇(幾多人)

英國要2040 萬

加拿大900萬
差好多呀
一定啦
所以居英權2.0 正正係呢樣野
不過先決入場條件不過先決入場條件要有BNO
唔洗考慮都知點揀
篇文引9人去加拿大
講真呢個要求已經算好低
居英權 2.0係比較可行,不過如果突然多左20-30萬人(有權)去英國搶飯碗,件事多左英國人知道後未必成到事。畢竟現在移民英國門檻已經唔低。
如果硬脫歐,可以驅逐幾多EURO? 用香港新BC人取代EURO人
加拿大EE唔洗100萬喇
不過無100萬落地都幾難生活
英國人自己根本好憎新移民
去過英國讀書,個度啲人成日話英國好迫好多人(我自住慣香港完全唔覺英國迫),物價好貴,好多難民
香港一樣

不過講緊中產個堆唔會去難民區掛
中年中產最怕係中年失業,有工係香港打緊一般都唔會走。但如果香港變成新彊就另一種講法
上邊講左有左居英權2.0 唔使坐移民監

班人一定會留守到最後一刻(搵錢)

有危險先走

仔女可能會送走
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞