9up bno =>bc (我的看法) 第二次居英權計劃

91 回覆
58 Like 0 Dislike
同意你講法 但應該會更加嚴格

有英國學歷加分
英國工作經驗加分

似加拿大果隻Express Entry

相信唔會有CUT OFF DATE, 即係唔會得18萬人 所以一定要有要求
真心覺得英國要脫歐 用香港人做回血劍

根本有劇本
肯定大把人9衝 唔洗問

以前TIER1 20萬鎊果隻都大把人衝
係而家改左制唔俾你玩
最驚有班BC自私撚唔幫手仲反對
前設係 要有BNO 所以要馬上拿回

而且人地係名正言順,又唔係強逼

呢下燃得幾好

人地移民 強國又冇得出聲唔比人移
唔會,個班人如果有bc 一定向香港搵錢到最後一刻

就算真係失敗 起碼保留左火種向事頭婆個邊
大家覺得以上呢個要求好高?

我所知技術+100 萬 真係冇咩「西」方地區可選移民

加拿大灰巴克 都好似未得
真心?英國佬會中門大開?真心想救BNO?
英國一路都無寶不落
作為大英祖國會收一班人來拿公援?
剛剛諗到英國可能唔要你地投資買樓(怕左香港人炒樓)

後而要你地買五年期國庫券 仲要唔比五年內轉讓

保住英國經濟
所以我講

最後會係居英權2.0 唔會比你輕易平權
靠呢樣移民唔可以靠政府福利,除非有貢獻
搵人籌旗喺外國買個島,但唔攞人地福利,當租個地方自給自足,有無得諗
買? 邊個比錢?
點分? 所以我覺得英國會set 到你根本唔會拿佢地福利 level 先放bc 比你
老豆老母on9無幫我申請過BNO呀點撚算先
快簽
試下用張出世紙(有皇冠個張)
博下得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞