給絕望的你2: 國師陳雲預言運動如何收科和如何影響香港未來發展

519 回覆
418 Like 37 Dislike
唔洗太勇,保持熱度就得
終於見識到屈熱狗黨。
不過熱狗反骨就一早見識過。
原來三毛嚟 直接block咗佢算
pish
push
其實黃世澤同陳雲雖然互相好撚唔妥, 但係佢哋嘅思路根本就一鳩樣
同樣喺靠國際嘅威力
同樣睇到全球都想消滅支那共匪
同樣都主張香港倚靠英美在國際社會立足
唯一分別就係世澤覺得中共係七頭 陳雲覺得共匪智商仲有得救
lm
剛剛買哂城邦論1,2 有排睇了
堅持就有希望
睇黎你既世界觀真係得根叔寫既野
睇你段野以為舉左美國旗, 美國突然醒覺要支持香港抗共
同當年對日對德開戰一樣, 美國佬不嬲係準備好晒D 野(睇下佢地朝野兩黨籌備左幾耐, 仲不斷見唔同香港人) 跟住等一個契機出手, 無可否認根叔係提供左契機, 但講到制定議程就吹大左好多, 運動未成功就唔好趕住拎credit
另一個係沈旭暉
佢同陳云根既上線就係葉國華
呢度D 教徒或者中學雞唔識葉國華係乜野人就google 下
所以正正要逼中共守聯合聲明而唔係轉移左去所謂永續基本法
你點逼?英國佬要幫幾年前都做左啦
永續基本法係可行,因為法例寫明可以修改,加上而家係普選立法會先真正解決到問題
唔駛為陳雲抬轎,始終香港係資金集散地,有呢點你阻唔到鬼佬介入。侵哥介入香港個方法最直接,中共攪香港佢就攪中共。
你仲未明白永續基本法既implication, 你睇清楚修改基本法程序同involve 既party , 你唔好答我支持左永續基本法咁耐唔知個程序, 同埋永續時你改唔改埋第廿三條同第十八條, 定你諗住永續左再算?

你再諗下修改左基本法五十年不變字眼但聯合聲明冇改到, 呢個承諾仲算唔算國際承認?
陳雲個講法初初聽係幾好,但西藏有版你睇,中共一日唔收皮,一日無運行。
仲有唔係侵侵is watching,出左老解十世。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞