香港人係咁用 Pepe 公仔,搞到 NY Times 要澄清我哋唔係極右主義

259 回覆
434 Like 14 Dislike
腦魔其實源自外國卡通
轉用連狗
試過出國就文宣俾個法國佬問點解用pepe, 佢話not a good idea
[8.31新口號] 毋忘初衷,雨。時並進,光復香港,時代革命
https://lih.kg/1487711

毋忘初衷,雨。時並進,光復香港,時代革命
支持腦魔

但我唔想腦魔無左隻眼
用腦魔!!!
青色肌膚給他的意義
其實一直都唔鍾意隻青蛙

不過個個都用,睇慣左但都係唔會係whatsapp同tg到用
連狗連豬要上位啦

我覺得唔需要 行動會證明我地
澄清一次就夠
推豬豬
“I think we can redefine Pepe in this movement,” he said.

This is the power of us, Hong Kongers!
I think we can redefine Pepe in this movement, 唔洗割,我地話事
It doesn’t matter
We give it a new meaning
they just like it
果時個作者殺死佢係因為佢symbolize 咗far-right
但我哋香港人就賦予咗佢另一個意義-就係要fight for democracy!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞