[首次]中國微博公開討論六四

501 回覆
929 Like 18 Dislike
唔好話香港啦
澳洲都有大學係咁
光復大陸 林鄭革命
好似邪教咁
我地被人話廢青好小事 仲有好多人支持我地
但當年64的學生俾班後代同路人咁鬧
諗起都心酸
要整8.25 平反六四 李鵬追思會 天安門集會文宣
我無野講 我唔解鎖 我搵律師 唔好凶我 我投訴你 五大訴求,缺一不可 撤回修訂,不撤不散 撤回暴動,釋放義士 警黑勾結,獨立調查 落實承諾,實行普選 光復香港,時代革命 616 721 811
你小心呀
佢諗住用30年維穩
去話六四是正確的
衰撚過北韓
北韓人應該都知啲領導衰但係唔敢講嘢
支那人就直頭俾人呃到氹氹轉
係咪已經被灌輸左依家中國崛起,全世界都唔抵得,要欺壓中國,要派人去搞亂中國
所以佢都唔驚你講,因為其他都係外國勢力講大話
不過香港有d 藍絲都係咁諗野
612 721 811
光復香港
感化
64後建立民主支那唔得 窮到飛起時嘅支那唔得 我唔認為依家可以 唔好抱任何幻想
佢地真係會覺得全世界(包括香港)都妒忌佢地,而且想逼害佢地
一路話自己幾勁幾勁 成個世要睇你頭
又話自己係發展中國家 成個國家痴撚線
我地都俾風向撚搞到咁
佢地咪仲受影響
下次不如key QR code去佢地心口
direct佢地去睇64嘅新聞片
討論8964是好東西呀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞