[首次]中國微博公開討論六四

501 回覆
929 Like 18 Dislike
你叫班藍絲點算
佢地個腦轉唔切嫁
上網查係 紅黃藍
早兩年睇youtu條片,訪問廣州一個學生對文革睇法,個學生話做得啱呀,條片依家我又搵唔返,你諗下大陸啲教科書改成點?
煲大佢
為何美國人沒有牆也很愛國?
為何日本人沒有牆也很愛國?
為何韓國人沒有牆也很愛國?
為何德國人沒有牆也很愛國?
有冇人有微博,發多幾個貼講佢件衫再話六四冇事發生,炒熱佢
所以,呢個国家嘅人都無得救架啦
如果今日我地輸左,歷史依舊會將我地今次嘅運動抺黑
得罪講句 其實支那人已經慢慢對六四免疫
解放軍殺人民唔重要 最重要係唔殺到佢地
反了反了
不分化,不割席,目標一致!
點解會咁多亂咁捉鬼嘅post,本身都冇留意
見突然好多post講呢樣野先知⋯
我嘅立場同篇文嘅回覆一樣,
亂咁鬧人係鬼或者亂咁捉鬼,
其實會令被誤會嘅手足覺得失望同心灰意冷,
所有投入參與同關注呢件事嘅手足其實大家都付出咗好多
冇確實證據就用一句「鬼」黎抹殺哂對方嘅付出,其實係好過份嘅一件事
大家目標都一致,只係有時會有觀點與角度上嘅唔同,造成唔同嘅處理手法。見到有問題或者錯誤,可以互相指出,但唔應該用一句「鬼」去傷害喺呢件事付出咗咁多嘅手足。
被冤枉咗嘅手足唔好傷心,支持你哋嘅人有好多,而且某程度上,鬼呢件事應該係被半夜帶風向,唔洗入心
因為岩岩先覺得我篇野可能會被誤會為捉鬼,所以都係打埋我嘅諗法出黎會比較好⋯

借推,雖然篇野比較長,但麻煩睇一睇

唔知大家有冇留意,今日8點幾9點嘅時候,夏愨道D車係一堆咁連續駛入黎
https://lih.kg/1486112
當年要求反貪腐都錯
新一代支那仔終於承認自己冇人性係人渣
佢地講到話當年學生兇殘對待解放軍 我懷疑共產黨當年整左啲假相假片fake人
條紅衫笑得咁開心都毆打 犀利

改撚曬人地件衫既字,好撚勁?!?柒頭?!夠膽唔好改!

https://youtu.be/fDiBatvQekM
如何反駁五毛 呢個係好例子
2其實已經發生緊,依幾日我都有同啲五毛喺IG理論,佢哋全部都話六四無死人/死嘅全部都係軍人,之後就話係班大學生俾外國煽動,又話佢哋好多人之後走咗佬去美國,所以好明顯係外國介入⋯⋯
講多d對立既野
時間長就會反思人生
民陣既就唔好勇武 因為係普通市民
有伯伯 有細路 同你集氣 同 打氣
其他衝冇所謂 放核彈都唔割
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞