[首次]中國微博公開討論六四

501 回覆
929 Like 18 Dislike
佢地最鍾意倒果為因
經濟發展迅速同有無屠殺跟本無必然關係
最重要係當時改革開放,多左外資(包括港資)到大陸投資
咁無屠殺都可以
當然我都唔會抹殺有大量中國人係好努力幫黨建設社會既功勞

但既然佢地認定經濟好就做乜都得
咁經濟唔好個時
佢地搵咩黎自圓其說,我真係好期待
帶風向果d多數五毛黎
現實上大致咁諗 但講兩講睇多d會改變
標準以其人之道還治其人之心
講比佢地知 真實史實🤘🏻比中國人知真相
五毛緊係講唔到工作黎
但平民講多d權貴野就會知 最好講埋外國實例對比 做人同做狗既分別
牆外牆內。令我想起進擊的巨人。
全世界逼害中國
中國人民更加要同國家立場一致
一講到任何有關民主、自由、人權佢地就會拉埋經濟黎講
話中國經濟依家發展緊,之後就會好架喇乜乜柒柒
講過好多次,中國人一日只要有飯食就唔會反抗,唔好太睇得起佢地
如是者咁要做野啦!陣間改變主意又收返
睇完之後發現自己近年參加咁多平反六四活動真係好撚蠢
根本大陸狗唔稀罕自由同民主
聽風就是雨根本就係呢班牆內螻蟻
支持 就係要令外國人睇清楚中國人嘅真面目
問下佢地美國當初點立國
文化無 知識無 錢無
但成為世界民主改革
黨報都出聲,佢地係咪會話大公報係外媒?係西方勢力
港版 「0毛」 出動
大陸輸左 E+係連登玩分化
大家唔駛理果D POST
民陣既就唔好勇武 因為係普通市民
有伯伯 有細路 同你集氣 同 打氣
其他衝冇所謂 放核彈都唔割
如果64真係無嘢 中央邊洗係咁隱瞞
其實係中共用嚟測試咁多年嘅洗腦成效
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞