[26] 繼續電單車經驗交流(34)

1001 回覆
5 Like 0 Dislike
Z400 好似仲正, 岩唔岩P牌仔揸?
大陸車信唔信得過
我都覺呢部ok,但無咩人講
部野出街未?
好似唔係好多人渣
年頭已經出左
但真係唔多人渣
暫時出街都未見有人渣
Z400頭燈咁柒
R3/ninja 300
大家會簡邊架

羊想轉棍
係燦基出咗架MSX125, 有9次原廠保養,想問下裝車尾箱會唔會影響個保養?
好似話唔可以改裝,裝車尾箱算唔算改裝?
你係訂左定已經攞左車?
我都問過佢, 佢話唔會咁嚴格, 外觀部件唔會理, 除非你話改過engine之類個啲就可能真係無保養, 佢仲出到聲話你出邊裝平啲啦
已經攞咗喇,揸過幾次發覺無車尾箱好唔方便。
咁如果係咁自己裝穩唔穩陣? 定係去車房整會好啲?
哦, 我訂左車咋
你識裝就自己裝啦, 慳返啲, 反正唔算太難, 不過個架就最好買返大廠
你諗住裝幾大? 我諗緊Givi, 但monolock個啲承重得3kg, 好似炆炆地?
Monokey個啲最細又已經40L, 好似好大個咁, 又貴一截
Ching你都係MSX125?
我未諗好邊款車尾箱啊,唔係好識選,但我應該只係放一個頭盔,雨嬲同手套咁。
有無邊款推介,我玩電單車無耐,唔係好識。
我覺得想渣大車就搵多d錢先好諗
窮然後想又渣大車個解係空集合
學牌直上r1m其實無問題
只要你比得起錢買新車+醫藥費+龕位
小心d渣係無問題,而家新車好聰明其實
但係學牌出二手r6就咪搞啦
命就得一條,n手舊款車就留返比天煞孤星渣啦
係啊, 訂左, 等車到
尾箱香港裝一般都係Givi / Shad, 跟住都係睇容量/承重/外形之類去揀
shad 得柒款
givi 靚款勁貴
應該會買shad sh-33,望落都夠用。
想問多問個車尾架係邊到買?係咪多數通用?

btw你訂咗咩色?
車尾架 好似燦基有賣
P牌仔想平平地出豪爵2018 DF150, 大家覺得如何?
都唔係好差炸
出邊好似好多都無貨,問過燦基/Givi都無
我訂紅色啊,你呢?
你保險出幾錢? 有無裝pk膠之類?
同埋條原裝呔係咪好唔掂?
日本四大廠個人覺得車款外形最差係kawasaki
suzuki雖然有啲車都好老套,但都有唔少靚車....

反而kawasaki真係好似架架都差唔多樣,線條設計又hea...好似同一個殼換唔到偈就推出市場咁

當然我明白kawasaki係比較傾向引擎設計,但外形真係唔掂
大車有邊架係柒 根本係銷售策略 有心整到啲細車咁醜樣
加上細車平 唔需要花心思去設計 只係需要慢慢將高階車嘅設計套落下級
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞