外國人心聲︰得喇我知香港喇,咁我可以點幫手呀大佬?你講至得架!點幫呀?

1239 回覆
4288 Like 16 Dislike
其實我地國際文宣仍然係失敗
有咁多人係機場坐左咁耐,宣傳左香港咁耐,
咁多鬼佬睇到香港慘況喇,好同情喇,
完全都無要求佢點幫手
好多手足係機場,係REDDIT,係Twitter畀鬼佬問,喂我可以點做呀?
無人答到,只係回一句"Spread the news" "Stand with HK"
就連G20 全球登報,我地都只係叫人 "Stand with HK",無了

老實講,依家大半個地球都知你示威緊,同情既鬼佬不計其數
Spead news? 其實已經spread到個個知
但我地係咪要認真諗下,想班鬼佬點幫手先?唔好淨係stand with HK啦!
大家想點先?係咪係D明信片後面寫明白D先?
- SANCTIONS?禁政府人員入境,凍結資產?
- 醫療船?
- 提供海外庇護?
- 97前出世有居英權?
喂呀哥,係咪應該brainstorm下畀鬼佬?
慎防黑惡勢力蔓延禍港,提防本地非法操縱妓女賣淫集團

鑒於近日有無辜香港市民慘遭黑勢力人仕襲擊,現懇切呼籲各香港市民不論男女,請慎防本地非法操縱妓女賣淫集團,保障自身安全,萬事小心,切忌助長黑惡勢力氣焰
推 單純知係無用 夾手夾腳諗下點做
pish
取消關系法
有冇人印平反六四tee 下次見到所謂公安 同埋紅媒記者 可以比人民日報影大頭相?

印平反六四tee
一定要醒目d 大大隻字
比d公安著
原來所有公安都咁真正愛國
好方法
哈哈
原來黨報記者 同 紅媒 今日係狗會記者會 已經出曬黎
一定要狂印平反六四tee
記者都著平反六四tee
比大陸d官媒 做直播個陣ps唔走?

美國已開始調查中共安插在香港警隊中的PLA;操縱美國股市的罪證;
入黎睇下郭文貴點狗up
https://www.youtube.com/watch?v=p9bTkL2Q2mE
先搞最簡單,國際連儂牆?
要求國家發旅遊警示?
凍結共狗班撚樣d資產,最有用!
同距地既政客講
下至地區,上至國會,首長
pish
立人權法
入面級 雙普選
終極級 香港獨立
呢個post重要
人地想幫都唔知點幫
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞