你地班衰仔打到外國記者啦....但係比人打既外國記者咁講...

309 回覆
1242 Like 8 Dislike

佢好似係突登英國番嚟香港幫手做記者
喺fb不斷屌黑警
真係同路人嚟
我地應該防鬼, 而唔係捉鬼, 講多次, 我地應該防鬼, 而唔係捉鬼
https://lih.kg/1468438
簡單翻譯, 佢覺得人道原因要保護隻狗, 但明白示威者好嬲, 特別係星期日黑警版揭發有鬼混入, 但要呼籲對準政權

佢冇怪我地

我地做乜要怪自己手足呀
外國記者高質
聽我講 黑警想用今日件事嚟蓋過狗扮示威者 射到示威者盲左等等
聽日如果有人出去講對唔住 可以話一時被721元朗仲有其後既荃灣北角傷害人無人被捕 再加上又同伴變盲 情緒控制失當 承諾不會再犯
今日無奈係不完美 做得唔夠好 我地唔應該好似林奠咁做錯唔認
再加多句
五大訴求 缺一不可
希望大家可以趁分化撚收工 認同就spread比聽日會出既朋友啦
8.18靠大家
屌睇錯
https://mobile.twitter.com/Birdyword/status/1161299001414578177

佢重要收棍,揸左一下波!!!
真係除左褲?
The protesters never deliberately hit me, no matter how much I tried to stop them.

聽日道歉PR Show啦
各位請幫忙分享出去!!!如果你們願意,請幫忙分享以下道歉文章到自己的Facebook,ig,爭取在林鄭講廢話指責我地之前,為811及812中在場記者,救護人員,機場職員及旅客等受影響人士致歉而道歉。並請繼續分享出去!!!
—————————————————

鑒於這兩天於機場舉行的和平理性機場集會,為各位旅客帶不便,在此,我們真心誠意向各位致歉。

We would like to sincerely apologize for all the inconvenience caused by the peaceful demonstration at the HK International Airport over the last two days.

我們重申,今次的機場集會,目的為和平理性地引起政府回應及國際關注,希望各位能夠體諒,香港人爭取五大訴求嘅初衷。

Our demonstration aims to peacefully raise the awareness of the global community, as well as response from the HK government on the five demands from the public of Hong Kong. We thank you for your tolerance and understanding.

我們再次向在場記者,救護人員,機場職員及旅客等受影響人士致歉,感謝各位的諒解。

To all the reporters, ambulance staff, airport staff and affected passengers, we again would like to express oir deepest apology to all the inconvenience and disruptions

感謝所有仍堅持初心嘅香港人

一群等待政府回應訴求的香港人
推呀
謝體諒 會做得更好
大力支持前線核爆都唔割
佢唔代表全部人呢。。。好多人上唔到機呀
【推我上去】814機場道歉大會 請停止互屌、戰術討論 補救聽日民意戰!!!!

https://lih.kg/1467797

集中討論
多謝佢體諒我地
但係唔係個個都咁識諗咁有同理心
所以要辛苦文宣同記者會喇
內容可作聽日文宣方向
好中立嘅報導!
可惜好多藍絲睇唔明
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞