主旨: [3DS/WiiU討論]到底ns1月發佈先定爆post先 (1)

1001 回覆
12 Like 0 Dislike

src:閃乱製作人

佢咩機都想出驚 switch實有

返工太得閒

重點整合 注:信不信由你

硬件
Switch 本體 - 至少32GB Storage
可以預期有唔同既joy-cons
就算係手提機mode都會勁過WiiU
唔好睇小Nvidia寫嗰堆API
少量game可以用Wii手掣
有藍芽, 但唔知係俾joycon用定俾你駁headphone用
有兩代開發機(7月同10月), 10月機勁過7月,兩部開發機都唔係網上流傳幅圖個樣 (https://i1.wp.com/cartridgegames.net/wp-content/uploads/2016/11/img_1029.jpg)
一定係touch screen

遊戲
買左既VC game要再俾少少錢upgrade做switch版
第一批VC game數目唔多
Retro 唔係整緊Metroid新作, 好似係整隻新IP
Monolith Soft 唔係整緊Xenoblade X移殖(之前個leak話有其他team負責), 但整緊啲同Xenoblade系列類似/有關既野
Pokemon Stars - 佢個source話有至少20隻新pkm, 但TP(最後出PKM Stars leak條友)個source話唔太可能
Splatoon/馬車/大亂鬥 都係WiiU版既加強版, 馬車幾多新野(?), 大亂鬥只有少量改動
3D Mario 護航
Zelda - 都係唔知係護航定遲啲先出
Beyond Good and Evil 2 整緊預告, 唔知13號會唔會播
Mother 3 - 同其他好多爆料人一樣佢都有聽過, 但唔知點解仲未有官方消息

Switch OS
成就系統 - 聽講過, 可能同 MyNintendo嗰啲類似
game跟ac (yeah!)
無鎖區
左joy-con粒share掣可以cap圖/片上Miiverse
右joy-con 可以讀amiibo

發售日&價格
UK - 三月十山, 日本 北美 同一個禮拜
Switch 本體 標準版 - £200

13號既發佈會
仲有好多驚喜佢無爆到
可以預期任記講硬件,介面........(廢話)
根據佢所知既料佢估可以講到30-60分鐘, 未計啲佢唔知既野 (唔會咁短掛平時direct都九個字啦...)
會有3D Mario
唔好期望會見到mon hunt

硬件
有藍芽, 但唔知係俾joycon用定俾你駁headphone用
有兩代開發機(7月同10月), 10月機勁過7月,兩部開發機都唔係網上流傳幅圖個樣 (https://i1.wp.com/cartridgegames.net/wp-content/uploads/2016/11/img_1029.jpg)

遊戲
買左既VC game要再俾少少錢upgrade做switch版
Monolith Soft 唔係整緊Xenoblade X移殖(之前個leak話有其他team負責), 但整緊啲同Xenoblade系列類似/有關既野
Pokemon Stars - 佢個source話有至少20隻新pkm, 但TP(最後出PKM Stars leak條友)個source話唔太可能
Splatoon/馬車/大亂鬥 都係WiiU版既加強版, 馬車幾多新野(?), 大亂鬥只有少量改動
3D Mario 護航
Beyond Good and Evil 2 整緊預告, 唔知13號會唔會播
Mother 3 - 同其他好多爆料人一樣佢都有聽過, 但唔知點解仲未有官方消息

Switch OS
成就系統 - 聽講過, 可能同 MyNintendo嗰啲類似
無鎖區
左joy-con粒share掣可以cap圖/片上Miiverse

發售日&價格
UK - 三月十七, 日本 北美 同一個禮拜

13號既發佈會
仲有好多驚喜佢無爆到
根據佢所知既料佢估可以講到30-60分鐘, 未計啲佢唔知既野 (唔會咁短掛平時direct都九個字啦...)
會有3D Mario
唔好期望會見到mon hunt

硬件

遊戲
3D Mario 護航

Switch OS
無鎖區

發售日&價格
UK - 三月十七, 日本 北美 同一個禮拜

13號既發佈會
仲有好多驚喜佢無爆到
會有3D Mario
唔好期望會見到mon hunt& 白金新作
MHXX 同 Switch同期但係又唔出Switch版想點

3ds點都要廷命,switch死既話 3ds都有理由出後繼機
btw switch活得成 ds家族就功成身退

3ds點都要廷命,switch死既話 3ds都有理由出後繼機

咁都唔會同一個禮拜出啦下話
Capcom照計都知Switch幾時出架

咁都唔會同一個禮拜出啦下話
Capcom照計都知Switch幾時出架

日本人其實對新機種好冷淡,你睇返d數據 其實新機通常係首月得d死忠fans買 升得好慢
btw 3ds唔死快d switch都好難做到新一代老任主力
ps.返緊工
ps.返緊工

冇BOTW就
另一個爆料人話佢聽講馬車8 Switch 有16條新賽道

唔信老任咁孤寒馬車都唔肯出新

唔信老任咁孤寒馬車都唔肯出新

如果真係16條新賽道+新角色+新modr+wiiu所有content
叫馬車9都得啦
download版有折有無邊隻推介

shovel knight, Terraria, TRFF, 馬車/時之笛, 蒼き雷霆, picross e7, box boy

shovel knight, Terraria, TRFF, 馬車/時之笛, 蒼き雷霆, picross e7, box boy

新line sticker

原來日版無得平
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞