聽日再戰!我正式宣布今日機場係大成功!

1061 回覆
3527 Like 215 Dislike
你地再互屌啲狗就賺咗
催淚彈已經係常餐,會唔會有手足去禮賓府開餐
https://lih.kg/1451531
做市民幾時都要企硬對付黑警,總之無委任證就無身分證!
五大訴求!
商界最怕一樣嘢,就係估你唔到(uncertainty)。任何一樣嘢長期發生就必定估到(certainty),商界就會有對策。因此,連續N日令機場癱瘓、連續佔領道路等行動對商界個影響冇突發性癱瘓機場咁金。如果N日冇機場,商界可以安排車隊,如果N日塞路,商界可以改路。但如果有機場但又唔知幾時要關閉,咁就效應大。效應要大必要估你唔到。

Water嘅形態正正係估佢唔到。

Be water。

經濟手段好撚有用,一定要繼續!
https://lih.kg/1457461
我做旅行社的,我想講,cancelled 就係已取消,係唔會復飛嘅
就算機場回復正常,都唔會復飛,因為已經宣報左,旅客已經另有安排,係叫唔返啲客返嚟。
如果未知會唔會cancel,status會係delayed。
我唔係想做軍師叫人散水或者返嚟,我只係想講飛機運作係點。
好多人話機場只係停左3個鐘,已經開始復飛等,我唔知係佢地唔識定有何居心。
我要澄清事實。
35萬人三罷,恆指跌到仆街,全部飛機起飛唔到,恆指收咗市都跌

中國鍾意搞經濟,我地咪搞經濟。
不分化啊
聽日見呀
好撚煩呀屌你
Push !
個post我開,關你撚事
if we burn, Chi-Na burn with us
商界最怕一樣嘢,就係估你唔到(uncertainty)。任何一樣嘢長期發生就必定估到(certainty),商界就會有對策。因此,連續N日令機場癱瘓、連續佔領道路等行動對商界個影響冇突發性癱瘓機場咁金。如果N日冇機場,商界可以安排車隊,如果N日塞路,商界可以改路。但如果有機場但又唔知幾時要關閉,咁就效應大。效應要大必要估你唔到。

Water嘅形態正正係估佢唔到。

Be water。

經濟手段好撚有用,一定要繼續!
https://lih.kg/1457461
感謝今日去機場既香港人同埋年青人努力。隔住個mask 都見到你地扯曬面筋哮命叫口號,好感動又好難過。
35萬人三罷,恆指跌到仆街,全部飛機起飛唔到,恆指收咗市都跌!!
停止勇武,大大力搞冧香港經濟
三罷 罷工 罷買 罷課
癱瘓機埸
最緊要係大家用左半晚既時間已經有咁大既成果

同埋大家學識從錯誤中學習 長期作戰

五大訴求 缺一不可

光復香港 時代革命
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞