聽日再戰!我正式宣布今日機場係大成功!

1061 回覆
3527 Like 215 Dislike
無錯
長期機場接力換更
無限期直至清算黑警

得返機場先有機會贏
老實講大成功就講唔上,
但就唔可以叫失敗㗎啦,
至少叫停到departure, 影響都唔少

兩個fact:
1. 講到明cancel 嘅機就係冇咗,唔會幾個鐘就話飛返

2. 如果cancel 啲機重係香港,其實係會影響埋返香港個一程機,舉個例有一班機係香港去東京來回,架機係香港唔郁得,東京返香港個程都會cancel / delay
做市民幾時都要企硬對付黑警,總之無委任證就無身分證!
商界最怕一樣嘢,就係估你唔到(uncertainty)。任何一樣嘢長期發生就必定估到(certainty),商界就會有對策。因此,連續N日令機場癱瘓、連續佔領道路等行動對商界個影響冇突發性癱瘓機場咁金。如果N日冇機場,商界可以安排車隊,如果N日塞路,商界可以改路。但如果有機場但又唔知幾時要關閉,咁就效應大。效應要大必要估你唔到。

Water嘅形態正正係估佢唔到。

Be water。

經濟手段好撚有用,一定要繼續!
https://lih.kg/1457461
宜家我地連出街示威自由都無 下下比班狗禁住打
一定要繼續去機場!
呢次活動成功係好事
但請僅記我哋要嘅係
五大訴求 缺一不可

切忌打飛機
商界最怕一樣嘢,就係估你唔到(uncertainty)。任何一樣嘢長期發生就必定估到(certainty),商界就會有對策。因此,連續N日令機場癱瘓、連續佔領道路等行動對商界個影響冇突發性癱瘓機場咁金。如果N日冇機場,商界可以安排車隊,如果N日塞路,商界可以改路。但如果有機場但又唔知幾時要關閉,咁就效應大。效應要大必要估你唔到。

Be water。

問返佢:咁你仲唔叫政府跪低保你生計?
大家都係同路人 為香港同時 要為自己負責

Be water。

612 721 811
離港航班-客機:13/8 02:55為止都取消左,之後既未有安排
離港航班-貨機:未受影響

抵港航班-客機:13/8 00:00為止 34延遲16取消
抵港航班-貨機:未受影響

資料來源:機管局網站

好似話聽朝6點,機管局同航空公司開會安排未來航班(聽新聞聽到,無為意邊個台)

唔係仇警,大家一定要清楚知道點解要清算警隊。警暴(濫捕、濫告、不依法規)係暴政一部分,唔全面改革警隊、監警制度,只會令目前同將來爭取雙普選更加舉步維艱

所以,絕對唔需要否認自己係針對警隊,針對警隊就係對準政權。唔通你淨係針對林鄭、唔針對政制,就會有雙普選?

#罷工罷巿罷買
#我係香港人
#我參與全港三罷
#各區集會
#出核彈麻包袋都唔割蓆
#直至政府跪低
#解散警隊
#抵制一切紅媒相關商業活動
推 每日機場和你飛
其實停飛到6點
真係可以休息一下先
我都覺得今日 so far 係成功,點解咁講?

請問今日行動影響最大係邊個?

係果D今日本來要返屋企嘅旅客,好地地 cancel 佢班機,又要安排酒店,rebook flight,撟完一餐今晚係酒店,有機會D大行李 check in 左乜都冇 ( 利申 我試得多)。

然後打開 TV,發覺機場乜事都冇。比你興唔興??

一跟住睇記招,popo 比記者問到口啞啞,又話原來你班死黑警又出過期 TG, 又近距離打爆人眼,又份示威者,人鬼不分。你估佢地會諗?

覺得佢地會你D香港政府咁冇腦,唔怪得知咁多人要示威。

所以各位仲係機場巴,記住今晚機場係世界焦點,好多人睇緊你,包括好多外國媒體

呢場運動行到今日,唔係每次都有全世界睇住。你地今晚做D乜,政府做D乜,都非常關鍵,請小心考慮。

祝各位巴安全,成功!
聽日去,日日去!!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞