致年青人 勿放棄兩老

215 回覆
215 Like 4 Dislike
試下由伯母入手 動之以情
依家你呢個情況係棘手(一打二)
所以要令伯母變真.中立先(一打一)
盡量打親情牌
(記住你有最後手段)
兩老好與壞
在乎溝通與關懷
變黃計劃
由家開始
傾左好多次,一時又明,一時又唔明,日日個立場唔同,仲要我媽啲同事係好藍

佢以前都係同事做嘅野就會好想叫我做:學車...

Btw 我其實唔係一打二,我家姐都支持我只係已經放棄左佢地,得我唔心死好想講,最後味又係傷到自己

每日諗諗下個日個個情況都會喊

宜加冷暴力緊
咁要植入電話app 幫佢裝多D新聞app
正面d 同事外人時間一定無你咁多
慢慢做 唔駛灰心
我都用咗五年去鋪 直到今次大爆發先兩老醒曬
加油
721元朗恐襲至今第22日
無人被檢控 無警被調查
施襲者逍遙法外
市民安全依然零保障

721元朗恐襲

警黑合作, 警署落閘,
999唔通,無人落charge

721元朗恐襲第22日
無人落charge
無警停職

無忘721
記者請日日追問插問

大家copy and paste pls
每日改第xx日

Keep push to keep this at the top!
有d野做咗唔駛講
記住人有抗拒心
用多d軟性技巧
食飯前轉台 令佢無咁大反應(或者無啦啦條天線鬆咗 開電腦睇live)
我媽會睇新聞,但呢只會睇但唔會擺入個腦度,一講件事就唔知個detail, 唔會主動再搵,睇免費報紙都唔睇網媒

關心樓、自己啲稅,但又唔諗下有樓有錢,個社會壞左都冇用

最難勸係有意識但拒絕接收嘅人

我爸就算啦,真心地平說
721 警黑合作
盡做啦 如果真係唔得 就book定11月機票
自己2老應該唔得,但會幫到隔離屋
香港人互救機會來了

香港公務員系統短期內將會由大陸人取代,香港人將遠離鐵飯碗
https://lih.kg/1442288
咁係因為佢地真係信laser point可以傷人。或者你可以示範比佢睇其實laser point係咩。
必然時請佢地去廣東鴨仔團都夠
唔好比建制種到票
多d動之以情
叫佢諗下大家點解黎香港 就係因為信香港係自由地方
「你個仔」都係想香港繼續自由落去
小心報果d團多數留contact
到時到候又打電話催票
推!
講下facebook ig whatsapp果d
話想香港繼續自由上網 先有得「發大財」(上一代要用口腔期)
再講「你個仔」唔想做「大陸仔」啊(上一代就算幾親中都好憎呢個term)
老豆由2014淺藍變而家深黃但係我仲未明點解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞