「即時討論」大埔現場

3958 回覆
676 Like 16 Dislike
好撚多人
太和路藍旗
出藍旗
太和路藍旗
啱啱行過唔見有
照黎la
或者去機場!
講撚左架啦,班狗見你準備散,而家有理無理先發制人,想交數

班狗舉撚晒旗準備衝
多謝你地每一個肯出黎的人
而家係點??
走lu
址旗
之前出過 post 但推唔起 借個位來放低d建議

就由大埔遊行開始講起 而家好大機會都唔會有不反對通知書批出

我認為呢個遊行係必須要行 必須要比和理非嘅兄弟姊妹發聲!

但我地呢次遊行要跟足我地所申請嘅路線而行 而且大家必須要和和平平咁行完呢一次

記住!今次係和理非嘅回合!

咁係咪前線勇武兄弟無野要做呀?

唔係!今次前線勇武兄弟亦都要擔當好重要嘅角色!

相信今次黑警亦都會好似前幾次咁重施故技 唔會派人去管理個遊行 之後一來就要清場拉人

所以今次個遊行要行得成 就要靠前線勇武兄弟去做埋黑警果份

1. 指揮交通
等 d 車唔好駛入遊行路線 等大家可以安心咁行

2. 維持秩序

3. 保護市民
遇到有人搞破壞 要保護同路人, 有勇武,唔怕!

4. etc...

今次我地就要由黑警支棍 打蛇隨棍上

如果成功的話 將會帶來

1. 一次和平遊行 和理非手足能夠發聲

2. 五大訴求 缺一不可 仍然係市民抗爭嘅核心

3. 可配合民間記者會 證明政府講嘅示威已經偏離 係錯嘅

4. 前線勇武形象工程
- 黑警做到嘅野 我地一樣做到
- 可塑造保護市民嘅形象
- 向受影響駕駛人士致歉
- 自由發揮形象工程啦

5. 架空黑警/反駁黑警
- 證明比人睇 無黑警都可以照正常和平遊行
- 展示黑警係香港作用不大
- 香港嘅和平守法係靠香港人嘅自律 而唔係黑警
- 一次和平遊行但被反對 證明遊行集會自遊係香港已蕩然無存
- 證明不反對通知書用途只為作政治打壓

6. 冇暴力發生
- 冇黑警冇暴力
- 大家清場前 be water 的話 可獲得此成就

7. 助攻民間記者會

8. 其他手足再補充

一個遊行可以為我地帶來好多好處 好多文宣工具 又可以吸納多 d 人心

我只係提供一個建議 拋磚引玉 但希望各位手足可以考慮下 只要我地和平一次 就可以換來好多好多嘅野

不厭其煩再提提大家 今次係和理非回合

其他野就盡量避免了 今場仗打嘅唔係肉體上嘅仗 係其他有意義嘅野

五大訴求 缺一不可

和理勇武皆為手足 缺少邊面都唔會成功 所以大家要更加團結合作

不割蓆 不篤灰 不分化

不流血 不受傷 不被捕

兄弟爬山 各自努力

Be water my friend

以上只係小弟小小愚見 如果咁長你都睇晒就多謝你

快散啦大佬們
屌 依家先出到黎

大埔仲要唔要人
定去哂機場
要多啲幫襯
咩事咩事
黑狗增援在路上
醒水啲
咁撚快?
[長期置頂] [iOS/Android/PC/Mac] 香城online正式加入地圖功能
https://lih.kg/1438115
係太和站商場 應該點

1610 大埔, 林村河
SOURCE - appledaily
街坊都唔好出了 係人就拉
特別後生
Be Water
走啦,由得班狗自己曬
想引人衝 多數中計
利申 我唔係中計撚
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞