[LIVE]東京到京都~東海道徒步之旅

1001 回覆
1753 Like 4 Dislike
好羨慕巴打你,日本真係一個好靚既地方
點解一心張張相既focus都唔係佢到?
連相都要抹殺毒撚既存在?
本來尋日 有諗過行到黎真鶴
今日行到四點
好在停左小田原

一入真鶴,首先迎面而來嘅係柏青哥店
真鶴駅
停底買野飲

我終於明白點解d阿伯飲茶,望住個天就可以過一日
當你行左百幾公里就明
走左咁遠,真係想發呆發一日(人生上
名為JK嘅流動加血站

返新宿只需1660yen(我地做緊咩

又有人力車
真係要用人力?
幾錢一程?
加油加油!!
加油巴打

唔敢自己+1
想按自己速度行動 但又怕搵唔到人講野口臭
安慰自己去到宿泊一定有水吹 但都係出唔到發

去到hostel都係多數有水吹既
不過每晚都唔會留太耐
反而係每日行路既時間最想搵水吹

啊 明
特別係見到啲野諗起fd
有時拿起電話wtsapp就會變左低頭遊牧民族
都係做返沈默的羔羊比較好

訓完hostel一晚訓醒大家走哂/自己天未光要行
咩叫過客
就係咁
天未光仲空虛寂寞覺得冷

去咁多次旅行都係自己一個去
得閒就會 send msg 香港朋友
聽住歌就咁行 FF 下都唔會悶
尤其好鍾意欣賞日本人屋企 望人地花園 想像生活點樣過

平時住開 Hostel 但唔鍾意同 Hostel 嘅人傾計
多數都講好表面嘅嘢 例如一講日文又會問你點解會識
次次講重覆嘅嘢自己都無癮
我話去 Livehouse 睇 Band 佢地會問咩黎 但講完都唔會識
最近一次外國人問我咩音樂類型 我答完佢唔識又問我係唔係 PUNK
(佢應該只識 PUNK

反而係 Livehouse 識到同好真係可以做到朋友 而唔係萍水之交

我hostel一時時啦,如果外國人就多數up兩句咁就算
香港人就多d野講同埋睇下會唔會一齊玩返一兩日

自問頂得悶,呢排去旅行多數都一個人去,但要好似樓主佢地咁行成日既話,無伴真係好快就悶

你Livehouse識既起碼有共同興趣
我覺我有共同興趣易fd好多

有性趣先去livehouse嘛 實易fd
Btw去開邊頭livehouse

Hostel真係講嚟講去幾篤屁,所以輕輕帶過自己野我鍾意聽啲人搞緊乜多啲
好似樓主咁識到日本横断既日本人,又知個玩法。
遇到香港人唔會特登講野/夾去玩,一陣唔岩傾仲odd過外國人

行成日無伴好易悶
但我覺得有伴我驚佢覺得悶 行山慣唔講野
或者我都係岩一條友
熱海,係熱海

有種歸家嘅感覺
朋友A: 屌,講呢d

就到湯河原
但天黑喇,仆街

--------------------------------
主任務:東京到京都~徒步東海道
子任務:小田原~熱海
時間:3月7日

隊員
Moyashi
職業:廢青
HP: 32%
技能:底力9(條件發動
異常狀態:腳痛肌肉痛/水泡s

朋友A
職業:社畜(準)
HP: 30%
異常狀態:腳痛肌肉痛/水泡s

一心
職業:蜜柑
HP: ???
異常狀態:HP上限遞減中
Live~
名為JK嘅流動加血站

返新宿只需1660yen(我地做緊咩

又有人力車
真係要用人力?
幾錢一程?

好平 好吸引
我坐1660円嚟join
入靜岡縣喇頂(做咩凍結,唔好...

最入最後加時階段
兩個幾鐘到終點,又係最難捱嘅時段
個天黑晒
腰部以下,除左中間果隻腳都好痛
底力9已發動,否則無法應附無盡嘅上斜
朋友A不發一言,係前面帶頭
今日係咪食錯藥?做咩突然咁勇猛?今朝明明都係正正常常
我突然諗起雷神號,最後尾段開大引擎嘅zero 模式
唔到最後都唔發力,一開就冚冚聲去
於是朋友A一路帶頭,帶到去見到熱海文明嘅燈火為止

然而
去到最後一個鐘
底力9用盡,zero模式都overheat
HP毫無疑問跌到個位數
好凍好餓好痛好攰
救命
屌東海道老母個老母
連一心都攰到瘦晒
主任務:東京到京都~徒步東海道
子任務:小田原~熱海
時間:3月7日

隊員
Moyashi
職業:廢青
HP: 5%
技能:底力9(條件發動
異常狀態:下半身除左中間隻腳都好痛

朋友A
職業:社畜(準)
HP: 7%
技能:zero模式(條件發動
異常狀態:下半身除左中間隻腳都好痛

一心
職業:蜜柑
HP: ???
異常狀態:HP上限遞減中
live左
不如叫一心捨身支援隊友啦
加油!
有凳,唔坐啦屌你
頂硬上

旅館個email 叫我地沿車站上
國道邊條路好很斜
唔理啦,唔通仲行多十五分鐘咩
(原來真係好很斜,應該有40度

到喇,終於到
7點半終於到喇
我要食飯,我要溫泉!!!
加油啊
3500yen, 4人doom, 有溫泉,連早餐
櫃檯同我地講,今日得我地book呢間房
即係四人和室都係我地嘅!!!

食飯諗住食好少少,聽櫃檯講行遠d
中伏
大伏
8點已經收晒,未收都超貴
最後食左個好難食嘅拉麵set

食完飯感覺有d野壓住個胃,個人冇咁易飛走
返去就浸溫泉,浸到就黎發芽先出黎
唔好問我拎相,地球人都知唔可能影相

旅館有免費茶瀆飯(一心冇食
加油
live
今日以上
好很攰
以為距離短又唔使行箱根山,會好快到
點知路難行得黎,又多上落
上完又落,落完又再上
屌你東海道老母

各位早抖
好很好睇呀屌你母母東海道
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞