[LIVE]東京到京都~東海道徒步之旅

1001 回覆
1753 Like 4 Dislike
遙望相模灣,海風陣陣
說帶gas爐是傻的媽仔嘅人
你們看看,是多麼的消遙

好正
留名
去日本個陣無嘢做都會瘋狂行路
全日唔靠交通工具來回

一日試過行 38km
日本比香港好行好多,必要時又有便利店補給 又有廁所可以去
不過啲坡道真係好攰 但沿著河邊行真係好舒服
多摩川

好想學你咁行 但我不嬲單獨行動開 唔想搵人陪又唔敢一個人
留名支持
加油呀moyahsi同小朋友A
好熱血既一件事
希望你地可以完成

你個名
留名 想行
好撚癲 自己去都係行路少搭車,每日至少15km,行左10日,每日都攰到仆街。佩服佩服 個兩個日本人冇悔呀⋯⋯對自己國家既熱愛
留名
全日唔靠交通工具來回

一日試過行 38km
多摩川

呢樣好矛盾
同朋友又驚對咁耐好難夾
但一個人去咁耐又驚悶死
留名支持樓主
雖然睇落幾新鮮,但好很貴

平過香港呀

芽菜さん 平時不自炊?
尼啲算平
連業務菜我都覺得貴到hihi

就過期果d好平
Btw,我改名moyashi就係因為平時食開廿幾yen一包嘅moyashi

估到
但啲moyashi放兩放出水變色 放棄
半球椰菜食三餐
尋日邊個話d菜平?
你睇下,條巨形大根賣130yen
雖然都未及連登仔胯下之大根
好想買,但點煮?唔通拎返東京?
突然好想食蔔蔔泥
有時我覺得魚生旁邊嘅蔔蔔泥仲好食過魚生本身
我望住條大根,名都幫佢改好
念慈,同大家say個hi啦

朋友A站在遠方,用冷冷嘅目光睥住我

再會喇,念慈,我會掛住你

咁去到咁遠物價平好正常啫
果邊時給都比都內平啦

巴打行返轉頭果陣買返條返嚟
目測食到七日
好痴線
好熱血
沖完涼,係hostel嘅common room一路打post, 一路同人吹水
有一男一女日本人行緊全日本制霸
係,你冇聽錯,由北海道行去沖繩,中間唔係直去,而係兜晒所有縣
行左一年半,仲有兩年,依家打工儲錢行下一輪

我地輸了

之前四國遇到人踩單車秋田出發,穿州過県咁遊,岡山留一陣打工再往南行,真心勁羨慕。
仲遇到個大學生踩車去四國坐船返東京 好爽皮

我既話坐船想試去北海道果段

之後又撞到個阿叔,用年假由八王子踩バイク出發遊四國。果啲重型暴走族機車咁。聽佢講佢個女最近都學緊

見到佢地真心羨慕佢地會咁,國內四處遊。
我同佢地講,香港一嚟細,如果我地一返大陸就係去左另一個世界(跟本係另一個世界 ),危機四伏騙子多咁。絕對無佢地尼種發掘探索自己地方既感覺

Btw
幾年前自己一條友去四川警覺提高24小時awake
而後宜家日本留耐左警覺性低下 心諗去第二度點算
巴打我遲啲都想同fd行
可唔可以搵你傾下計講下詳細行程有咩注意之類?

https://telegram.me/ming88

留名
全日唔靠交通工具來回

一日試過行 38km
多摩川

呢樣好矛盾
同朋友又驚對咁耐好難夾
但一個人去咁耐又驚悶死

唔敢自己+1
想按自己速度行動 但又怕搵唔到人講野口臭
安慰自己去到宿泊一定有水吹 但都係出唔到發
巴打好波,加油!
留名
終於追到live
留名
留名
全日唔靠交通工具來回

一日試過行 38km
多摩川

呢樣好矛盾
同朋友又驚對咁耐好難夾
但一個人去咁耐又驚悶死

唔敢自己+1
想按自己速度行動 但又怕搵唔到人講野口臭
安慰自己去到宿泊一定有水吹 但都係出唔到發

去到hostel都係多數有水吹既
不過每晚都唔會留太耐
反而係每日行路既時間最想搵水吹
留名
留名
真係好勁
如果我行應該第一日就要搭車返東京休息
希望將來我都有機會行一次
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞