有無諗過612人道支援基金已經爆左廠cover唔倒?

128 回覆
591 Like 8 Dislike
刑事原審如果輸左唔洗比埋政府果份,係上訴輸左先要比,即係話原審如果大狀收平d 612基金就可以燒耐d

主要係612人道基金、星火同盟多人用,同佢地有互相轉介
其他唔確定有無收捐款
韋智達律師評價一般,詳情睇呢度
https://lihkg.com/thread/1321470/page/12
抄過牌好似會之後預約拘捕,應該係包埋
佢有d數字係當日無響新聞公佈,果日又無衝突,但又拘捕左
係好蝕底,勇武前線基數固定,再補位都會流失
對家都轉左陣,遠攻放煙唔埋身,再兜底站頭接放學
加上鄉黑全面進場,真係要學識彈岀彈入,唔駛下下開戰
佢只會捐去山區兒童大陸遊學團
唔好話要人捐錢,做到全港零消費,唔駛錢佢都一街吉舖
商界拎左咁耐甜頭,放左咁多水俾建制派都係時後要還
最新係傳金管局調查612人道基金,最壞打算係資金被凍結
https://lihkg.com/thread/1393061/page/1

真係要減少被補,搵新策略
我諗幾條team都岀曬差,同埋有人岀post講過一間館拉70個,其實係要逐個逐個見,單獨安排搞手續
岀面一圍,佢地就有借口調人岀去守,結果係律師黎左都係得個等字,手足就臭格呆等
頂住啊師兄希望你無事
我估佢地都係共用個pool錢,捐邊個都ok
點只日啊,係全城零消費啊,要個市場一蚊cashflow都無
話之你一蚊一隻雞
要商界歸邊
我只係最壞打算去計,612話今個月會有財政報告
我都想律師/義工交代下依家個真實情況,但好似日日都有人被捕忙住岀差...

今個月頭會有
呢個道理大家都明,但係個個都貪生怕死,冇人企前面,個個係後面食花生,愈退愈後不如係屋企抗議啦,但我地真係經唔起太多人手損失,勇武係最緊要最珍貴既資源,要好好保護,減損耗,每次拉少一半,已經留到好多戰力
我見有網站寫街外刑事律師首堂收35k......
唉,好擔心班手足

612話8月頭有
下唔係澄清咗無收咩⋯⋯
有保釋嘅講咗自己只係出咗一千保釋金
定係又有其他嘢
喂你哋有無睇之前保釋咗嘅人打嗰篇文
暫時好似都無要義士出錢(除咗少量保釋金)
不過一場官司分分鐘打幾年
成team律師要逐條片睇搵料
唔知之後點啦
咁律師都要食飯嘅
希望盡量平啲囉
另外就係大家幫手
612都講咗合資格嘅都會建議申請法援
唔得先用基金
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞