有無諗過612人道支援基金已經爆左廠cover唔倒?

128 回覆
591 Like 8 Dislike
唔係嚇大家,先睇一睇兩組警方公佈被捕數字

9/6-4/8:420人
5/8:148人
合共568人

612人道支援基金
19/6當日籌得1200萬
我當佢截到依家籌到2000萬好未

2000萬除568,每人得番3萬5蚊支援
(仲未計江湖傳聞果份700-800人名單,包括後排物資鏈班妹妹)
我都希望唔會去到呢個地步,如果加埋上去1768人被捕,人均得番11k支援
仲未計有一班無被捕,但受左傷果d醫藥費、物資車維修等等

講咁多只係想同大家講 - 開源截流
我知大家行左咁耐,可能飯都無得開,但唔好次次抱住預左俾人拉的心態去衝
勇武買少見少大家明,裝備又何嘗唔係斷貨呢?依家連響Amazon買濾罐豬咀都會俾海關登記資料。

手足被捕去聲援,衝擊可能一時之快,但聲援20個又響門口拉多30個呢d真係唔化算囉。

運動去到轉型樽頸位,衝擊又被人拉,擋車門又被人屌,試下推零消費得唔得呢?

如果由今日開始,叫所有上班族以後帶飯返工,咁班播住CCTVB的茶餐廳,連鎖大快樂、美心等等無曬午市、晚市、下午茶會點?係死直啊!

運動要多樣性,要be water
香港人,齊上齊落,不分化、不割蔗、不督灰,加油!
星火好似另外再有?
我見被捕後好似搵星火多D
唔知兩個Pool係咪共用啦,我未check火星有幾多
但望倒d被捕數字真係唔夠
1m 一人捐一百蚊
最好提為尋找良心香港一百萬人
籌兩個月 ,另外要支持義士生活費(有需要)
支援民事訴訟濫補
但前設係有民陣呢類肯拎個牌頭出黎搞和理非遊行比較容易籌旗
最近d各區遊行都唔見有錢箱,黑衫9成都學生,無乜錢
所以係咪可以組織下平日擺街站籌旗都好
咪再捐612啦
都冇用
唔止要即時經濟支援
最重要係要有d企業會保證僱用被拘捕人士
一陣返去畀
真係要盡力月月捐幫幫佢地
我明白,依家情況只會越黎越嚴俊
但運動無論如何都要行落去的話,我地都要諗個「彈出彈入咬我食」的方法去抗衡,下下俾佢咁拉唔係辦法。
火星同盟係咪好D?
協調下兩邊個Pool可唔可以共用
帶飯然後捐飯錢
無論邊個都只會幫到部分人
要捐盡量分散捐
而且好多平時唔會出聲嘅和理非捐612
最主流
你話要d人唔返工就話手停口停,但要佢地帶飯做孝子,呢d無得詐型掛
我罷工果日3點走入去茶記睇,平時60人坐爆,果日得6個人,有3個係伙記,圍埋睇TVB
佢地係時候食返個惡果啦
Agree
文宣組煲大
解釋清楚港幣變咗人民幣有乜問題
中央黎緊要賣三百億人民幣國債
小心無人買,政府包底
一定要推上去
咁中立人士先會關心
佢地在意錢啊嘛
當差佬都轉陣玩錫身,遠攻放煙,夜晚各地鐵站頭兜底
你唔理民意,但被補會找上你
再加埋鄉黑幫派呢d泥沼纏身,係時候轉築略啦
文宣真係要分target做分類,針對性去做
有班人就係無血性,但只要佢明白解放軍入城,樓股齊爆,我相信慘過佢個仔被轆扁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞