林鄭講既野係我地要改善既位,要留心聽

2320 回覆
11447 Like 65 Dislike
Pish
人話
push
推推推
佢哋失分就我哋攞分
我哋失分就畀佢攞分

我們沒有暴動
我們不是暴徒

呢兩句唔係齋口號
大家要做出嚟
屌你老母唔該各位荃灣義士入嚟睇一睇啊
[突發] 紀律部隊宿舍 葵馥苑 有狗車 仲有軍裝
https://lih.kg/1413297
保持謙虛,大膽行事
唔好比呢個權力腐化自己,變成自己最憎既人。
十分同意
推 唔好令市民對我地反感
我們反對主觀主義、宗派主義、黨八股,有兩條宗旨是必須注意的:第一是「懲前毖後」,第二是「治病救人」。對以前的錯誤一定要揭發,不講情面,要以科學的態度來分析批判過去的壞東西,以便使後來的工作慎重些,做得好些。這就是「懲前毖後」的意思。但是我們揭發錯誤、批判缺點的目的,好象醫生治病一樣,完全是為了救人,而不是為了把人整死。一個人發了闌尾炎,醫生把闌尾割了,這個人就救出來了。任何犯錯誤的人,只要他不諱疾忌醫,不固執錯誤,以至於達到不可救藥的地步,而是老老實實,真正願意醫治,願意改正,我們就要歡迎他,把他的毛病治好,使他變為一個好同志。這個工作決不是痛快一時,亂打一頓,所能奏效的。對待思想上的毛病和政治上的毛病,決不能採用魯莽的態度,必須採用「治病救人」的態度,才是正確有效的方法。
岩呀巴打,好似今日咁,我同事大部分都係30up既人,以前佢地都撐後生仔,但特別今日一黎阻到佢地,二黎睇左好多地鐵或者係街到同平民既沖突,大部分人都開始怕示威者,收工果陣個個都留意住示威者去到邊,以前佢地都認同班狗係過分,講真我好怕前線慢慢會走向極端,最後變成一股惡勢力極端唔係指係咪圍人或者點,而係覺得做左咩事都好,一句光復香港,時代革命就好似無曬問題咁樣
依家佢哋都仲係覺得冇問題依家先弊家火呀嘛
講到靠禮貌就可以打橫行咁
通常人哋都係睇你做啲咩出嚟而唔係講啲咩出嚟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞